Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Zo bespaar je extra geld voor je vakantie!

Kijk je ook al uit naar aankomende zomer? Misschien ga je zelfs al in het voorseizoen op vakantie, waardoor de vakantie nog dichterbij is. Als je een accommodatie hebt geboekt en de reis met de auto, het vliegtuig, de trein of de bus hebt geregeld, hoef je alleen nog maar aan de leuke dingen te denken. Toch? Maar de leuke dingen kosten vaak ook geld, dus ik geef je graag wat tips. Zo bespaar je geld voor je vakantie.

Dagelijks geld besparen

Eigenlijk kun je makkelijk geld besparen op dagelijkse basis. Pak bijvoorbeeld eens de fiets in plaats van de bus, tank niet langs de snelweg, maak je lunch thuis klaar zodat je geen duur broodje hoeft te kopen, blijf een avondje romantisch thuis met je partner en kook zelf of maak eten voor meerdere dagen, dan ben je altijd goedkoper uit. En voor de rokers: makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar stoppen met roken scheelt je ook dagelijks een hoop geld.

geld sparen

Foto: Geralt via Pixabay

Zo zijn er veel dagelijkse gewoontes waar je op kunt besparen als je je er bewust van wordt. Het gaat steeds maar om een klein bedrag, maar na een paar maanden heb je misschien toch die 100 euro extra om eens een bootje te huren tijdens je vakantie! Zet de bedragen die je hebt bespaard dan ook meteen op een (vakantie)spaarrekening, zodat je echt het resultaat ziet.

Maandelijkse lasten verminderen

Ook op maandelijkse basis valt er veel geld te besparen. Dit doe je vooral door na te denken over je energieverbruik. Zeker nu de energiekosten flink zijn gestegen. Dus trek vaker een dikke trui aan, douche minder lang en zet niet onnodig de tv aan. Energieleveranciers hebben vaak ook goede tips om te besparen.

koffie

Foto: Astryd via Pixabay

De meeste huishoudens betalen ook per keer dat er restafval wordt opgehaald of in een container gedaan. Je kunt dus ook geld besparen door goed afval te scheiden, waardoor je veel minder restafval overhoudt. Controleer daarnaast regelmatig je bandenspanning, want als je bandenspanning goed is, verbruik je ook weer minder brandstof.

autoband

Foto via Pixabay

De bedragen die je hiermee bespaart zijn minder makkelijk te berekenen, en het resultaat zie je pas aan het einde van de maand of zelfs van het jaar. Toch is het de moeite waard hierop te letten en kun je aangenaam verrast zijn als je vaste lasten aan het einde van het jaar aanzienlijk zijn verminderd. Dan heb je weer geld voor je volgende vakantie!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality