Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Wijnproeven als een pro

Heerlijk geniet je van je vakantie op een agriturismo in Italië. En wat is natuurlijk het eerste waar je aan denkt als je Italië hoort? Juist, wijn! Je kan de kans niet aan je voorbij laten schieten om eens langs te gaan bij een wijnproeverij in Italië. Maar hoe werkte dat wijnproeven ook alweer? Ik snap natuurlijk dat je geen blunder wil slaan bij de charmante Italianen en zal je met deze simpele tips leren wijnproeven als een pro.

Foto via Pixabay

De voorbereiding

Bij het aankleden is het al belangrijk om rekening te houden met je tripje naar de wijngaard. Houd jij net zo van rode wijn als ik? Draag dan geen witte kleding naar een wijnproeverij. De kans dat er gemorst wordt, is groot. En hoe lekker de wijn ook is, je verpest liever niet je kleding ermee. Doe daarnaast ook geen parfum, aftershave of soortgelijke geurtjes op. Bij jezelf wen je aan de geur en zal je die na een tijd niet meer ruiken, maar voor anderen geldt dat niet. Zij zullen door jouw heerlijke parfum hun wijn niet meer goed kunnen ruiken.

Wijnproeven

Foto: Monica Volpin via Pixabay

Slurpend drinken

Je ziet het vaak gebeuren als mensen een wijntje proeven: het ronddraaien van het glas. Is dit nou echt belangrijk, of doen ze het maar een beetje voor de sier? Het is zeker een belangrijke stap bij het wijnproeven! Door het ronddraaien van de wijn in het glas komen de aroma’s beter naar boven, waardoor deze beter te ruiken zijn. De geur van de wijn kan hierna worden geroken. Vervolgens kan er eindelijk een klein slokje genomen worden. Met het slokje wijn nog in de mond, slurp je een beetje lucht erbij, hoe asociaal dit misschien ook mag lijken. Doordat de zuurstof bij de wijn komt, komt er meer geur en smaak vrij en proef je de wijn zoals het nog nooit eerder heeft gesmaakt. Laat de wijn door je mond gaan en alle verschillende smaakpapillen op de tong zorgen voor een andere smaakbeleving.

Foto: Jill Wellington via Pixabay

Niet doorslikken

Wanneer je naar een wijnproeverij gaat en dus meerdere wijnen zal proeven, is het niet de bedoeling dat je alles doorslikt. Dit mag natuurlijk wel, maar na een paar wijntjes zal je te aangeschoten worden om de rest echt goed te kunnen proeven.

Het belangrijkste aan de dag bij de wijngaard is voornamelijk dat het leuk en lekker is. Geniet van alle wijntjes die je te proeven krijgt, het hele proces en van het prachtige Italiaanse landschap. Dat is de beste tip die ik kan geven. Salute!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality