Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Weg in eigen land: drie autoroutes door Brabant

Een vakantie in het buitenland is heerlijk, maar er zijn ook genoeg mooie plekken in eigen land die een en al sfeer ademen. Zo geniet je met een beetje geluk zelfs van prachtig weer terwijl je verblijft in de meest charmante vakantiehuizen. Bovendien is Brabant heel veelzijdig, waardoor je dus keuze hebt om te verblijven in de groene natuur of bij bourgondische steden. Voor ieder wat wils dus! En wat is er nu leuker dan tijdens je vakantie de omgeving verkennen met de auto? Niet alleen kun je via deze autoroutes genieten van wat je ziet, je ontdekt ook de verborgen plekjes van Brabant. Stap in de auto en ga op ontdekking. 

Voorbereid op reis

Hoewel we momenteel niet naar het buitenland kunnen reizen zoals we hadden gehoopt, hebben we gelukkig wel de mogelijkheid om op pad te gaan in Nederland. Dit betekent dat we het vliegtuig niet in hoeven en alleen moeten zorgen dat de auto vakantieklaar is. Een van de belangrijkste zaken hierbij is een autoverzekering. Zeker nu we er massaal op uit trekken met de bolide, is het onmisbaar om deze goed te verzekeren  Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en ga je altijd voorbereid op vakantie. 

Autoroutes

Foto van Free-Photos via Pixabay

Bewonder Noord-Brabant via de Kempenroute

De Kempenroute staat bekend als een van de meest indrukwekkende autoroutes door het noorden van Brabant. De route laat je het beste van Heeze, Eersel, Oirschot, Nuenen en Asten zien. Het gebied kenmerkt zich door de adembenemende natuur met een gevarieerd landschap. Zo kom je langs traditionele boerderijen, groene bossen en waterige landschappen. Onderweg kom je onder andere de Dommel en de Beerze tegen, die je verder langs de route leiden. Voor een tussenstop parkeer je de auto onderweg en maak je een wandeling door de oude Kempen. Een schitterend gebied dat een combinatie vormt van heide, zandgebieden en vennen. Verblijven? Dat doe je bij Buitenverblijf de Rust.

Autoroutes

Foto van 12019 via Pixabay

Ontdek Brabant via de Peel- en Maasroute

Een bezoek aan Brabant is niet compleet zonder een tocht gemaakt te hebben via de Peel- en Maasroute. Deze route is ongeveer 105 kilometer lang en laat je de gezellige omgeving van Asten zien. Tijdens de route breng je een bezoek aan Deurne, De Rips, Blitterswijck, Merselo en Liessel. Stap ook zeker even uit de auto, want de steden en dorpen die je tegenkomt zijn altijd leuk om doorheen te wandelen. Verder rijd je dwars door prachtige natuurgebieden die de moeite waard zijn om de auto even voor opzij te zetten. Om je verblijf compleet te maken kun je overnachten bij Vakantiehuis de 3 Bruggen.

Autoroutes

Foto van DoortjeKL via Pixabay

Reis af naar de gezelligste steden van West-Brabant 

De laatste autoroute is wat langer en daardoor geschikt om een groot deel van West-Brabant te laten zien. Start in Oosterhout en rijdt vanaf daar langs Made, Prinsenbeek, Etten-Leur om vervolgens aan te komen in Roosendaal. Het is aan te raden om een bezoek brengen aan deze stad en zo de historie te ontdekken. Op de terugweg kom je via Zundert en het altijd gezellige Breda. Als je kiest voor een verblijf in Oosterhout, is het Betonnen Boshuis een goede optie.

Autoroutes

Foto van Harry Fabel via Pixabay

Welke van deze autoroutes zou jij graag willen rijden?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Provence Country Club

Daan, 12 oktober 2016

Schitterende locatie

We hebben halverwege juli tijdens onze vakantie tropische temperaturen ervaren. We werden functioneel en netjes ontvangen. Typerend voor het vakantiepark was de schitterende locatie. Wij hadden een appartement op de begane grond met vrij uitzicht over de golfbaan, prachtig! Als je van golf of tennis houdt is dit vakantiepark ideaal. Het is een groot complex waar het ook erg rustig kan zijn, dat was erg fijn. De locale marketjes in de omgeving zijn leuk. Dorpje Isle sur la Sorgue is vlakbij en erg lieflijk. Onze vakantie was sportief maar ook ontspannen.

Bezocht Provence Country Club in juli 2015 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality