Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Wat voor tas moet ik meenemen op reis?

Staat er binnenkort een weekendje weg of weekje vakantie op de planning? Dan bestaat er een kans dat je ook een belangrijke aankoop moet doen: de reistas. Uit eigen ervaring weten we dat deze lichtwegende travelbuddy onmisbaar is voor een korte trip, maar ook een aantrekkelijk design moet hebben. Het oog wil immers ook wat! Je doet er dan ook verstandig aan om met beide zaken rekening te houden wanneer je de aankoop doet. Denk jij nu ook: “Leuk, maar wat voor tas moet ik meenemen op reis?”. Maak je dan geen zorgen, want aan het einde van het artikel weet jij precies welke tas jij moet aanschaffen.

Wat moet er iedere dag mee?

Om te bepalen welke tas bij je past, is het verstandig om eerst eens goed te kijken naar wat er mee moet op reis. Vaak zijn dat kleren en toiletartikelen die aardig wat wegen. In dat geval heb je een tas nodig die dat gewicht goed aankan en bovendien op de juiste manier gedragen kan worden. Brede banden, van zacht materiaal, hebben de voorkeur om striemen te voorkomen. Wil je de tas op je rug dragen? Dan is het bovendien belangrijk dat deze verstelbaar zijn, zodat je de tas op de juiste hoogte kunt dragen.

Wat voor tas moet ik meenemen op reis?
Foto van Brevitē via Unsplash

Altijd je laptop bij de hand

Of je nu echte workaholic bent of iedere avond je laptop erbij pakt om een aflevering van je favoriete serie te kijken: er zijn steeds meer mensen die niet zonder laptop op reis gaan. In dit geval moeten er concessies worden gemaakt in wat er meegaat in de tas, maar zowel de laptop als de overige benodigdheden moeten worden meegedragen. Belangrijk is dan dat de tas een apart laptopvak heeft, waar je het dure apparaat veilig in kan opbergen. Speciale laptophoezen om de laptop heen vallen eveneens aan te bevelen, voor een extra laagje bescherming. Let goed op dat de hoes en het vak het juiste formaat hebben: niet te klein, dan past het niet, maar ook niet te groot. De laptop gaat dan alleen maar schuiven.

Wat voor tas moet ik meenemen op reis?
Foto van Kari Shea via Unsplash

Merk en kleur: tijd om de knoop door te hakken

Als jij hebt bepaald welke reistas aan de eisen voldoet, is het tijd om je oog te laten vallen op het mooiste merk en je favoriete kleur. Denk hier goed over na, want het is de bedoeling dat je jaren met de tas doet. Je weet vast wel uit eigen ervaring dat een miskoop vaak niet verder dan je kledingkast komt. Het goede nieuws is dat populaire merken als The North Face tegenwoordig prima tassen maken, die zeer waarschijnlijk aan al jouw eisen voldoen. Je kunt dus met een redelijk gerust hart de keuze maken, terwijl jij de randvoorwaarden in je achterhoofd houdt. Het belangrijkste is in ieder geval dat de tas trendy is en meer dan één keer mee op reis gaat.

Kies je voor een excentriek patroon of een opvallende kleur, dan moet je wel beseffen dat deze na een jaar ook weer uit de mode kan zijn, maar dat ieder jaar een nieuwe reistas zeer waarschijnlijk geen optie is.

Wat voor tas moet ik meenemen op reis?
Foto van Yaroslav Konyk via Unsplash

Na het lezen van onze tips zul je vast niet meer denken: “Wat voor tas moet ik meenemen op reis?” Neem een kijkje tussen het (online) aanbod en vind de tas die bij jou past.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Domaine de Vertmarines

Familie Geth, 3 januari 2017

Topvakantie!

Veel privacy. De zee en strand zijn dichtbij. Via het achterpoortje kun je naar de bossen, heel fijn. Het heeft een centrale ligging en toch is het rustig.

Bezocht Domaine de Vertmarines in september 2015 met partner.

Bestemming bekijken

Charme & Quality