Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Wat te doen in de Marken?

Ben je op zoek naar een rustige vakantiebestemming waar je heerlijk kan relaxen, maar af en toe ook leuke activiteiten kunt ondernemen? Ga dan eens buiten de gebaande paden en kies voor een vakantie in de regio Le Marche in Italië!

Roadtrip

Zowel het binnenland als de kustlijn van de Marken is adembenemend mooi. Kun je niet kiezen? Ga dan voor een roadtrip om zo het meeste uit jouw vakantie te halen. In het binnenland vind je veel natuurschoon, zoals de grotten van Frasassi en het natuurpark Parco Nazionale dei Monti Sibillini. Maar ook steden als Urbino en Macerata zijn zeer de moeite waard. Aan de kust heb je dan weer vele mooie stranden en havensteden als Ancona en Pesaro.

De steden

Elke stad in deze regio heeft zo zijn eigen karakter. Zo heb je de echte binnenlandse stad Urbino, waar de kunstliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Ook Macerata ligt in het binnenland en staat vooral bekend om de bijzondere ligging bovenop een heuvel. Bezoek hier zeker het prachtige openluchttheater dat is gebouwd in 1819. Aan de kust is de hoofdstad van de regio Ancona dan weer een aanrader voor de shopliefhebbers, en de stad Pesaro voor geschiedenisliefhebbers. Hier vind je veel overblijfselen uit de Romeinse tijd.

ancona

San Marino

Op de grens van de regio’s Le Marche en Emilia-Romagna vind je de autonome ministaat San Marino. Vooral de gelijknamige hoofdstad is zeker een bezoekje waard. Hier loop je door steile middeleeuwse straatjes en vind je vele ambachtelijke winkeltjes.

Zwemmen!

Als je aan de kust verblijft, is het heerlijk om een dagje op het strand door te brengen. Een bekende badplaats is San Benedetto del Tronto. Maar ook de stranden bij Senigallia en in het natuurpark Monte San Bartolo bij Pesaro zijn zeker aan te raden.

strand marche

Op zoek naar een verblijf in deze prachtige regio? Kijk eens in ons aanbod!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality