Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Wat dekt een reisverzekering?

In Nederland kun je je voor van alles en nog wat verzekeren. Sommige verzekeringen zijn verplicht, maar dit geldt niet voor iedere verzekering. Een voorbeeld van een niet-verplichte verzekering is een reisverzekering. Ondanks dat deze verzekering niet verplicht is, sluiten veel Nederlanders hem wel af. Dankzij deze verzekering kun jij tijdens je vakantie namelijk zorgeloos genieten. Echter zijn er ook veel Nederlanders die zich afvragen “Wat dekt een reisverzekering?”. Heb je deze verzekering (nog) niet afgesloten en vraag je je dat ook af? Lees dan snel verder, want in dit blog kijken we naar wat er allemaal binnen de dekking valt. Wel zo handig als je ontspannen op vakantie wilt!

Foto van John McArthur via Unsplash

Standaard dekking van een reisverzekering

Net als veel andere verzekeringen heeft een reisverzekering ook een standaard dekking. Sluit je deze verzekering af? Dan ben je standaard verzekerd van hulp bij calamiteiten tijdens je vakantie. Hier is bijvoorbeeld sprake van als je je vakantie noodgedwongen eerder af moet breken of niet verder kunt reizen. Schade die je aanricht aan je vakantieverblijf valt ook binnen de standaard dekking van een reisverzekering. Deze verzekering dekt bovendien (tot op zekere hoogte) de kosten die gemaakt worden als gevolg van ziekte of een ongeval. 

Breid jouw reisverzekering uit

Je weet inmiddels hoe de standaard dekking van een doorlopende reisverzekering eruitziet. Vind je dat deze dekking niet ver genoeg gaat? Breid jouw reisverzekering dan uit. Bij veel verzekeraars kun je deze verzekering aanvullen met verschillende modules. Om hier wat meer inzicht in te geven, zetten wij er hier een aantal op een rijtje:

Wintersport

Ga je jaarlijks op wintersport? Breid je reisverzekering dan uit met een module voor wintersport. Sommige mensen denken dat dit standaard meeverzekerd is, maar dat is niet het geval. De kans op verwondingen en/of letsel bij jezelf of bij anderen is tijdens zo’n vakantie namelijk aanzienlijk groter dan bij bijvoorbeeld een zomervakantie. 

man ice skiing on hill
Foto van Maarten Duineveld via Unsplash

Bagage

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, kan je bagage zoekraken. Daarnaast kunnen koffers en/of tassen gestolen worden tijdens vakantie. Met de module “bagage” verzeker je jezelf tegen dergelijke problemen. Gestolen geld valt meestal niet binnen de dekking van deze aanvullende module voor jouw reisverzekering. 

Medische kosten

Iedere Nederlander van 18 jaar en ouder is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Door deze verzekering ben je in sommige gevallen ook verzekerd voor medische kosten in het buitenland. Helaas is dit niet altijd het geval. Om te voorkomen dat je zelf opdraait voor deze kosten, breid je je reisverzekering uit met de module “medische kosten”. 

Foto van Julia Zyablova via Unsplash

Sluit ook een annuleringsverzekering af 

Wie regelmatig op vakantie gaat, doet er goed aan een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Daarnaast is een annuleringsverzekering ook het overwegen waard. Met zo’n verzekering ben je gedekt voor de kosten die je maakt als een reis of vakantie onverhoopt niet door kan gaan. Je bent bovendien verzekerd als je eerder naar huis moet dan gepland. Verwacht overigens niet dat je altijd geld terug krijgt als jouw vakantie niet doorgaat. Een verzekeraar stelt namelijk bepaalde eisen aan een annulering.

Dankzij ons blog “Wat dekt een reisverzekering?” ben je goed op de hoogte van de verzekeringsmogelijkheden. Heb jij al een reisverzekering?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Borgoiano in Toscana

Familie Westerhof, 22 maart 2017

Eten is uitstekend!

Je komt er volledig tot rust. Iedereen is erg vriendelijk en dienstverlenend. Het eten is uitstekend en het ligt niet afgelegen zoals vele accommodaties in Toscane. Wij gaan zeker nog een keer!

Bezocht Borgoiano in Toscana in juli 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality