Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3x waarom je naar het Gardameer moet

Het Gardameer… een bezoek aan dit meer in Italië voelt voor mij als thuiskomen. Zodra ik via de Brennerpas Italië binnen rij krijg ik al kriebels. Die kriebels geef ik graag over. Vandaar dat ik drie redenen geef waarom je het Gardameer zeker eens moet bezoeken!

Het veelzijdige landschap

Allereerst het veelzijdige landschap. Groene heuvels, bergtoppen die tot de wolken reiken, kliffen en het water dat van helderblauw ineens kan veranderen in groenblauw. Als je het mij vraag adembenemend mooi. In het zuiden kun je toeren door het heuvelachtige landschap, langs wijngaarden. In het noorden verbaas je je over de enorm hoge kliffen en zie je de bergen in de verte. In het oosten pronkt de Monte Baldo, waar je zelfs op de top kunt staan. Zeker een aanrader, want dat uitzicht ga je je leven lang niet meer vergeten!

Gardameer

Het Gardameer verveelt nooit

En dat brengt mij meteen bij reden twee. Het Gardameer verveelt nooit. Mede dankzij het veelzijdige landschap, maar ook dankzij de vele dorpjes. Zowel langs het meer als landinwaarts. Ze zijn allemaal even idyllisch. Daarnaast is er van alles te ondernemen. Ga op citytrip naar Verona, Venetië of Milaan. Breng een bezoek aan een pretpark zoals Gardaland of Canevaworld. Ga het meer op; vaar met je eigen boot, neem de ferry, ga windsurfen of zeilen. Proef de lekkerste wijnen tijdens een wijnproeverij of zie hoe olijfolie wordt gemaakt op een echte Italiaanse agriturismo. Zoals ik al zei: het Gardameer verveelt werkelijk nooit!

De Italiaanse keuken

Naast de lekkerste wijnen en olijfolie is de Italiaanse keuken ook te proeven aan het Gardameer. De heerlijke Noord-Italiaanse gerechten zijn een sensatie voor je smaakpapillen. Neem bijvoorbeeld een pasta met verse vis uit het meer zoals forel of een Cotoletta alla Milanese. En wat natuurlijk niet mag ontbreken tijdens je bezoek aan het Gardameer is een échte Italiaanse pizza. Pizzaria’s vind je in vrijwel elke plaats en het komt zelden voor dat ze tegenvallen.

En zo kan ik nog wel even doorgaan, waarom het Gardameer absoluut de moeite waard is. Maar mocht je er nog veel meer over willen weten neem dan eens een kijkje op het zusje van Charme & Quality: Gardameer.nl!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality