Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Waarom Oostenrijk een fantastisch vakantieland is

Als ik denk aan een vakantie in de zomer, denk ik aan Italië, Griekenland en Spanje. Ik denk aan witte stranden en tropische temperaturen. In Europa zijn nog veel meer mooie en leuke vakantielanden. Een paar jaar geleden ging ik voor het eerst naar Oostenrijk op vakantie en ik vertel je graag waarom dit echt een leuk vakantieland is.

Verrast door Oostenrijk

Veel Nederlanders gaan naar Oostenrijk voor wintersport of enkel om doorheen te reizen als ze onderweg zijn naar andere vakantielanden. Maar Oostenrijk zelf is ook echt een leuk land om in de zomerperiode op vakantie te gaan. Toen ik voor het eerst op vakantie ging naar Oostenrijk werd ik echt verrast door de prachtige natuur. Het land ligt best wel dichtbij Nederland, maar het is zo anders. Je ziet er heel veel bergen, die allemaal erg mooi begroeid zijn. Je kan Oostenrijk niet bezoeken zonder een wandeling te maken door de bergen. Als je hier doorheen loopt word je overspoeld met de pracht en praal van de groene natuur. Na een flinke klim sta je bovenop die berg en het uitzicht is adembenemend. In Oostenrijk zie je best wel vaak dat er bovenop de berg een restaurantje staat, waar alles wordt bezorgd via skiliftjes of per helikopter. Als je zo’n restaurantje tegenkomt moet je hier echt gaan eten, dit is zo bijzonder!

Oostenrijk

Foto: Tabor via Pixabay

Prachtige meren

Oostenrijk ligt niet bij een zee, maar er is genoeg water te vinden. Overal door het land heen lopen waanzinnig mooie rivieren, meren en watervallen. In Oostenrijk heb ik de mooiste meren gezien, waar je mond echt van openvalt. Het water was helderder en blauwer dan welke zee dan ook. Dit is zo prachtig om te zien. Met die bergen op de achtergrond, lijkt het net een plaatje uit een film. Aangezien de temperaturen in de zomer in Oostenrijk een stuk beter zijn dan in Nederland, kun je hier in de zomerperiode prima zwemmen. Heerlijk om een duik te nemen in zo’n blauw, helder meer.

Authentieke dorpjes en steden

Als ik denk aan Oostenrijk, moet ik gelijk denken aan die authentieke dorpjes met prachtige huisjes. Typisch Oostenrijkse houten hutjes met mooi gevulde bloembakken. De restaurantjes stralen dezelfde sfeer uit en daarnaast kun je er ook heerlijk eten. De Oostenrijkse keuken is heel veelzijdig, voor ieder wat wils.  En de mensen zijn zo vriendelijk, je voelt je meteen thuis! Als je liever de drukte opzoekt, dan kun je ook naar de grote steden toe trekken. Wenen en Salzburg zijn hele levendige, bruisende steden.

Kortom, er is onwijs veel te zien en te beleven in Oostenrijk. Het landschap is prachtig, de Oostenrijkse keuken is heerlijk en de bevolking is erg vriendelijk. In dit land kun je gemakkelijk de rust opzoeken, maar er is ook genoeg drukte te vinden in de grote steden. Het perfecte vakantieland als je het mij vraagt!

wenen

Foto: Julius Silver via Pixabay

Ben jij ook helemaal enthousiast geworden van Oostenrijk? Bekijk dan ons aanbod!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality