Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Waar je moet zijn tijdens jouw volgende vakantie in Spanje!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: je kunt zéker in de winter naar Spanje toe. Er zijn niet voor niks veel mensen die ervoor kiezen om te overwinteren in Spanje. Vooral nu de energie prijzen door het dak schieten, zijn sommige mensen zelfs goedkoper uit als ze de hele winter op vakantie gaan dan wanneer ze thuis zouden blijven. Vooral niet goed geïsoleerde woningen zorgen voor bizar hoge energie rekeningen en in sommige gevallen kunnen mensen dit niet eens meer betalen. Dus als jij ervoor kiest om lekker te overwinteren zodat je deze dure rekeningen ontloopt, kun je heel goed naar Spanje gaan. Wil je meer weten over deze bestemmingen? Lees dan zeker even mee!

Hoe geschikt is het klimaat in Gran Canaria als je wilt overwinteren? 

De gemiddelde temperatuur is over het hele jaar genomen zo’n 21 graden. Dit komt omdat Gran Canaria een subtropisch klimaat heeft en je kunt hier dus prima vertoeven in de winter. Er valt ook niet super veel neerslag, het klimaat is er namelijk erg droog. Je kunt hier dus prima iedere maand van het jaar komen om te genieten van goed weer. Ben je dus van plan om te gaan overwinteren en je denkt aan Spanje? Dan is het klimaat op Gran Canaria een logische keuze om naartoe te gaan. In de maanden van december tot en met februari is de gemiddelde temperatuur gemiddeld 18 of 19 graden. Vergeleken met Nederland natuurlijk een wereld van verschil. Daarnaast heb je nog het voordeel dat de vluchten in de winter een stuk goedkoper zijn dan in de zomer.

Foto via Unsplash

Overwinteren in Fuerteventura, kan dat?

Het klimaat op de Canarische Eilanden is over het algemeen erg aangenaam in de winter.
Je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor Gran Canaria, er zijn namelijk nog meer plekken waar je naartoe kunt gaan om te overwinteren. Ook op Fuerteventura is het hele jaar lekker zonnig en er is weinig neerslag. Dit is dus ook een heerlijke plek om te overwinteren. Daarnaast ligt Fuerteventura maar 100 km van de Afrikaanse kust af, waardoor dit gebied veel gelijkenissen met elkaar vertonen. Dit is dus ook de reden waarom het hier zulk lekker weer is het hele jaar door. 

Foto via Unsplash

Waar gaat jouw persoonlijke voorkeur naar uit?

Voor welke plaats jij kiest om de winter door te brengen, ligt natuurlijk aan je persoonlijke voorkeur. Houd je van windsurfen, dan kun je het beste voor Fuerteventura kiezen. Dat wordt hier namelijk heel veel gedaan. Bekijk gewoon wat verschillende plaatsen en vergelijk deze met elkaar. Wat ligt er in de buurt? Welke activiteiten worden er veel ondernomen? Wat vind jij belangrijk om in de buurt te hebben? Als je dit voor jezelf duidelijk hebt, wordt het nemen van een besluit veel makkelijker. Je kunt er ook voor kiezen om hier een (vakantie)huisje te kopen. Deze kun je dan verhuren in de maanden dat je zelf in Nederland verblijft.

Waar ga jij naartoe in Spanje?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Alto Fairways

Familie Gelissen, 3 januari 2017

Rustige ligging

Het park is rustig gelegen, 20 minuten lopen van het strand. Het is een schoon en ruim appartement. Tips in de omgeving zijn het strand, de lagos en nog veel meer.

Bezocht Alto Fairways in juli 2016 met partner.

Bestemming bekijken

Charme & Quality