Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Villa of vakantiehuis? Waar kies je voor?

Een keuze tussen twee van de vele luxe en ruime accommodaties!

In de camping- en glampingwereld vind je enorm veel verschillende accommodaties. Van bungalows tot appartementen en van luxe vakantiehuizen tot enorme villa’s. Wij snappen helemaal dat een keuze maken tussen de ene en de andere accommodatie soms best lastig kan zijn. En daarom gaan we je vandaag een handje helpen met twee luxe accommodatie, maar waar kies je voor? Een villa of vakantiehuis?

De luxe villa

Een villa huren staat nog altijd bij mij op de lijst. En dat vooral door films als de Toscaanse Bruiloft. Met het hele gezin een villa huren en een aantal weken doorbrengen in een lekker warm land… Heerlijk! Uiteraard gaat het in deze film om een speciale gelegenheid, maar voor een vakantie met de hele familie is een villa ideaal! De reden dat veel mensen voor een villa kiezen, is de rust en privacy. Deze accommodaties staan, net als de vakantiehuizen, ook op vakantieparken, maar dat net iets afgeschermd. De privacy staat hier hoog in het vaandel!

villa

Vakantiehuizen

Aan de andere kant staan de vakantiehuizen: het gezellig samenzijn met de andere gasten op een vakantiepark, maar toch een eigen plekje hebben. Dat omschrijft een vakantiehuis toch het beste. Deze accommodaties zijn een stuk minder luxe dan de villa’s, maar dat neemt de vakantiepret natuurlijk niet af. Met alle faciliteiten van het vakantiepark direct naast de deur, heb je alles wat je nodig hebt voor een topvakantie!

vakantiewoning5

En dan heb je ook nog de keuze voor een groot vakantiehuis, een vrijstaand vakantiehuis, of meerdere woningen samen!

Wat wordt het?

De keuze hangt natuurlijk van veel aspecten af: met wie ga je op vakantie? Zijn er kinderen bij? Houd je van rust of drukte?

Voor een grote familievakantie heb je in een villa alle rust en ruimte. De kinderen kunnen lekker spelen bij het privézwembad en je hebt altijd zicht op ze. Afgeleid worden door andere kinderen kan niet! Bij een vakantiehuis heb je een andere locatie op het vakantiepark, maar daar merk je de gezelligheid van het campingleven veel meer.

Het interieur van beide accommodaties ligt tegenwoordig niet ver van elkaar af met betrekking tot luxe. De vakantiehuizen worden steeds luxer en komen al snel in de buurt van de luxe villa’s.

vakantiewoning4

Het luxe aspect van een villa mis je in een vakantiehuis. Een villa heeft vaak meerdere badkamers en meer dan 3 slaapkamers, terwijl een vakantiehuis 1 of 2 slaapkamers heeft met 1 badkamer. Wil je toch een grote groep op vakantie, maar liever wel allemaal je eigen vakantiehuis? Kijk dan eens naar de vakantieparken waar je meerdere woningen samen kunt huren. Dan heb je een soortgelijk villapark!

Waar ga jij voor?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality