Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Vier prachtige wandelingen in Trentino

Uitdagend of eenvoudig? Ze zijn in elk geval allemaal even mooi!

Gek op de wandelingen in Trentino? Niet zo vreemd, want de bergketen de Dolomieten is in 2009 op de werelderfgoedlijst van UNESCO gezet. Charme selecteert vier schitterende routes, allemaal met hun eigen bijzonderheid!

1. Gardameer

Rondom het Gardameer lopen drie verschillende routes, allemaal met een andere moeilijkheidsgraad en lengte. De twee kleinste routes kun je in een dag lopen, en zijn het hele jaar door toegankelijk.

De langste route is een doortrekkingstocht van ongeveer een week. Hier zijn veel hoogteverschillen en tussendoor kun je in berghutten slapen. Iets voor echte avonturiers dus…

agriturismo-gardameer

2. Brenta Dolomieten: Val Algone

Een prachtige wandeling is de route die vertrekt vanuit Val Algone via wandelnummer 307. Hij voert je naar de berghut Rifugio Dodici Apostoli, waar je na de tocht een drankje kunt nuttigen. Hiernaast staat ook een klein kerkje.

Op deze route heb je rustige stukjes door een schaduwrijk bos. Voor kinderen is het leuk dat je daarnaast ook flink moet klimmen en klauteren over rotsen die dwars over het pad liggen.

3. Saent Watervallen

Een van de eenvoudigere wandelingen in Trentino is degene die naar de Saent Watervallen voert. De route begint bij de Malga Stablasolo, en leidt via de watervallen weer terug naar deze startplaats.

Deze tocht duurt maar drie uurtjes, en de hoogteverschillen zijn te verwaarlozen. Prima dus als je lekker wilt uitslapen en het niet te warm is.

4. Dolomiti Trek King

Ben je echt op zoek naar een lange trektocht door de bergen? Doe dan de Dolomiti Trek King! In zeven dagen leidt deze route je door de Dolomieten, met fantastische uitzichten en klimpartijen.

Boek je trektocht bijvoorbeeld via Val di Fassa, een Italiaans bedrijf dat al jaren overnachtingen en trektochten verzorgd voor bergbeklimmers.

dolomites-1195886_1920

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality