Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder lees je 10 veelgestelde vragen aan Charme & Quality van onze vakantiegangers.

1. Hoe check ik de beschikbaarheid van de accommodaties?

De beschikbaarheid van de accommodaties vind je op de website van onze aanbieders. Als je een vakantiebestemming bekijkt, dan kun je via deze pagina gemakkelijk doorklikken via de button ‘direct boeken’. Op deze manier kom je op de pagina van de aanbieder terecht en kun je direct de beschikbaarheid checken.

2. Hoe zit het met de aankomst- en vertrekdagen?

In het hoogseizoen gelden vaste aankomst- en vertrekdagen. Welke dagen dat zijn, kun je vinden in het overzicht met de beschikbaarheid en prijzen op de website van onze aanbieder. Meestal geldt voor de aankomst- en vertrekdagen zaterdag tot zaterdag in het hoogseizoen. Op enkele bestemmingen kun je ook van woensdag tot woensdag je vakantie boeken.

3. Mag ik mijn huisdier meenemen op vakantie?

Je kunt op onze website bij de beschrijving van de accommodatie zien of je huisdier welkom is. Direct bij het reserveren bij onze aanbieder kun je aangeven dat je je huisdier wilt meenemen. Het is handig om ook het ras van de hond te vermelden. Daarna wordt er toestemming gevraagd bij de eigenaar om je huisdier mee te nemen. Als je huisdier welkom is, wordt dit bevestigd op de bevestiging/factuur. De kosten voor het verblijf van je huisdier betaal je ter plaatse. Deze kosten staan, voor zover bekend, bij de beschrijving van de accommodatie op de website van onze aanbieder.

4. Kan ik ook op vakantie met een groep vrienden?

Op vakantie met vrienden is natuurlijk ontzettend leuk, maar er zijn wel een paar spelregels. De hoofdboeker moet minimaal 18 jaar zijn op het moment van reserveren. De correspondentie wordt via het adres van deze hoofdboeker gevoerd. De hoofdboeker is verantwoordelijk en aansprakelijk voor alle aangemelde medereizigers.

Er zijn helaas enkele verhuurders die geen reserveringen accepteren van een reisgezelschap met jongeren. Wij zullen daarom in enkele gevallen deze reserveringen moeten weigeren.

5. Wat moet ik zoal meenemen?

De luxe vakantiebestemmingen van Charme & Quality zijn van alle gemakken voorzien. Je hoeft dus geen eigen bestek, borden en pannen mee te nemen naar je verblijf. Op de meeste bestemmingen kun je ervoor kiezen ook beddengoed en handdoeken bij te reserveren, zo hoef je nog minder bagage mee te nemen. Op onze website vind je een uitgebreide inpak- en voorbereidingslijst, zodat jij helemaal uitgerust op je vakantiebestemming aankomt en je nergens druk over hoeft te maken tijdens je vakantie. Klik hier om deze lijst te bekijken.

6. Kan ik het water drinken op mijn bestemming?

We zijn in Nederland gewend aan een heel goede kwaliteit kraanwater. Houd er rekening mee dat dit niet in alle Europese landen het geval is, het drinkwater kan van andere kwaliteit zijn. Wij raden je aan om bij twijfels over de kwaliteit van het kraanwater, drinkwater in flessen te kopen. Je kunt altijd even informeren of je het water kunt drinken. Vaak kan dit dichtbij de bergen wel.

7. Hoe kan ik mijn bestemming aanmelden als vakantiebestemming?

Je bestemming kun je gemakkelijk aanmelden via deze pagina. Op deze pagina vind je ook meer informatie over een samenwerking met Charme & Quality.

8. Hoe kan ik mij aansluiten bij jullie community?

Op onze bloggerspagina vind je meer informatie over hoe je je kunt aansluiten bij onze community en wat dit inhoudt. Hou jij van bloggen en luxe vakantiebestemmingen? Dan is dit misschien iets voor jou!

9. Wat is een agriturismo?

Een agriturismo is een kleinschalig vakantieverblijf op een landgoed of boerenbedrijf. Vaak maken de eigenaren hier nog hun eigen producten, waarvan jij kunt meegenieten. Veel agriturismo’s beschikken over een zwembad en zitten op originele bestemmingen. Als je meer wilt weten over de agriturismo als bestemming, kijk dan op deze pagina.

10. Welke route kan ik het beste nemen naar mijn vakantiebestemming?

Ben je benieuwd wat deze zomer de drukke dagen op de Europese wegen zijn?  Klik hier om de verkeersdruktekalender te bekijken voor de populairste autovakantiebestemmingen.

Klik hier voor meer informatie over het verkeer (wegwerkzaamheden, drukke wegen/knelpunten, grensovergangen, alternatieve routes, piekdagen/uren en verkeersinformatie onderweg) in jouw vakantieland of de landen waar je doorheen reist tijdens de zomervakantie.

Wil je weten hoe het zit met reizen met de auto in jouw vakantieland? Kijk dan hier.

Houd rekening met extra kosten op de heen- en terugweg als je via tolwegen rijdt. Voor de meeste snelwegen in Zwitserland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Slovenië is een geldig autobahnvignet verplicht. In Oostenrijk is voor alle snelwegen een autobahnvignet verplicht. Dit vignet is verkrijgbaar bij de ANWB en/of bij snelweggrensovergangen. Op diverse wegen, bepaalde tunnels en bergtrajecten zul je ook tol moeten betalen.

Charme & Quality