Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Vakantie Umbrie

Het groene hart van Italië

Lekker op vakantie in Umbrië, waarom niet? Gelegen in centraal Italië, het land van de heerlijke gerechten en wijnen. Umbrië staat bekend wegens de groene landschappen, en wordt dan ook wel ‘het groene hart van Italië’ genoemd. Je vindt er veel groene heuvels en zonnebloemvelden. Doordat dit gebied landinwaarts ligt, is de temperatuur hoger. Hierdoor vind je er veel wijngaarden en zelfs olijfgaarden! Proef culinaire hoogstandjes uit dit gebied en waan je in de regionale cultuur. Kies voor een leuk vakantiehuis van Charme & Quality en vier de ideale vakantie in Umbrie.

Vakantie Umbrie:  Leuke steden

Bezoek vanuit je vakantiehuis of vakantiepark de leukste steden in Umbrie. Kies bijvoorbeeld voor Assisi, een geliefde stad onder bedevaartgangers. Bubbio is een stad met een middeleeuws karakter en eeuwenoude gebouwen. Of kies voor Orvieto, een stad gebouwd op een hoge rots dat via een kabelbaan te bereiken is. Ga dus eens cultuursnuiven in één van deze steden in dit prachtige gebied. Spot bovendien de leukste boetiekjes en kies aan het eind van de dag voor een lokaal restaurant voor de heerlijkste gerechten.

De lokale gerechten hangen erg af van wat het land te bieden heeft per seizoen. Proef bijvoorbeeld de Prosciutto di Norcia, truffels of heerlijke olijfolie. De groentes zijn heerlijk vers, wat je terug proeft in de gerechten. Geniet na het eten van een heerlijke Umbrische wijn bij je vakantiehuis. Voor de witte wijn liefhebbers is er Orvieto wijn. Toch meer een fan van rode wijn? Ga dan voor de Torgiano wijn. Beide uit Umbrië afkomstig!

Verblijf in een knus vakantiehuisje, een modern vakantiehuis of op een sfeervol landgoed. Wij bieden het allemaal! De accommodaties bieden zoal kookcursussen, wijnproeverijen, zwembaden, restaurants en prachtige fiets- en wandelgebieden. Voor ieder wat wils. Bekijk dus nu het aanbod van vakantiehuizen in Umbrië op Charme & Quality en beleef de Italiaanse cultuur zoals nergens anders!

Charme & Quality