Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Vakantie Toscane

Genieten van la dolce vita!

Een vakantie in Toscane is een echte publiekslieveling, met voor ieder wat wils. Vele bezienswaardigheden, prachtig groene heuvels vol met olijf- en wijngaarden maken Toscane een echte favoriet! Maar de streek kent natuurlijk ook steden als Florence, Siena en Pisa. Kortom een vakantie in Toscane is eigenlijk iedereen aan te raden! En het fijne aan een vakantie in Toscane: al het moois ligt relatief dicht bij elkaar.

Vakantie Toscane? Een echte aanrader!

Maar na één vakantie ben je er nog lang niet uitgekeken. Toscane staat bekend als een van de mooiste vakantiebestemmingen ter wereld. Hier wordt een schitterend landschap afgewisseld met prachtige dorpen en steden. En dit alles onder een strakblauwe lucht bij een gemiddelde temperatuur van 20 tot 25 graden. In de zomer is het er zelfs wel 30 graden! Genieten van de zon terwijl je op je scootertje de groene heuvels verkent, wandelt tussen zonnebloemvelden of geniet van een wijntje bij een van de vele wijngaarden. Zo kun je ’s avonds bij je eigen Toscaanse agriturismo genieten van een heerlijke Chianti langs het zwembad.

Ook op cultuurgebied heeft de vakantie in Toscane van alles te bieden. Wereldberoemde steden zoals Pisa en Florence zitten barstensvol culturele hoogtepuntjes. Natuurlijk is er de beroemde toren van Pisa, maar ook de beroemde Ponte Vecchio in de hoofdstad Florence is een bezoek waard! Breng tijdens de vakantie in Toscane ook eens een bezoekje aan Lucca, een stad bol van de Romeinse invloeden. Zo vindt je hier nog een echt amfitheater!

Het allerberoemdste aan een vakantie in Toscane zijn misschien wel de Vespa-scootertjes! Heerlijk op zo’n authentieke scooter door de heuvels rijden geeft je het echte vakantiegevoel. De echte liefhebbers van de Italiaanse cultuur gaan op zo’n scootertje dwars door een van de steden. Over de keien van de piazza’s, om vervolgens te genieten van een echte Italiaanse espresso op een van de vele terrasjes.

Maar ook op de Toscaanse accommodaties zelf is het heerlijk vertoeven. Bij Charme & Quality is er een ruime keus aan accommodaties in Toscane: of je nu houdt van kamperen of liever gaat voor de luxe van een eigen villa, het kan allemaal. Helemaal leuk is het verblijf in een authentieke Toscaanse agriturismo!

Charme & Quality