Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Vakantie Sicilië

Laat je verrassen door het betoverende landschap!

Bikini of zwembroek in de koffer en gaan: een vakantie op Sicilië! Dit prachtige Italiaanse eiland ligt midden in de Middellandse zee en biedt prachtige goudgele zandstranden onder de altijd blauwe lucht. Dit eigenwijze eilandje hoort bij Italië, maar kent toch ook duidelijk haar eigen cultuur. Een geheel unieke ervaring is een vakantie naar dit Italiaanse eiland, met vele leuke bestemmingen en bezienswaardigheden!

Vakantie Sicilië: bezoek de Etna-vulkaan!

Sicilië is een vulkanisch eiland en de beroemdste vulkaan is de Etna. De Etna is de grootste nog actieve vulkaan van Europa. Het is een van de actiefste vulkanen ter wereld, met meer dan 400 kraters, waarvan slechts 4 op de top van de vulkaan. Door de vele activiteit, is de grond rondom de Etna wel heel vruchtbaar, waardoor je hier vele wijngaarden en prachtige natuur vindt. Dit en het Etna-attractiepark maakt dat je de vulkaan minstens één keer tijdens de vakantie op Sicilië bezocht moet hebben.

Naast Etna, heeft Sicilië ook vele andere bezienswaardigheden. Op Sicilië kun je genieten van cultuur, natuur, prachtig weer en culinaire hoogtepunten. Er bevinden zich vele historische overblijfselen uit de Griekse en Romeinse tijd. Een bezoek aan een van de verschillende musea brengt je terug naar deze tijd. Op het eiland vind je daarnaast ook veel mooie natuur, maar ook de boottocht naar de schitterende Eolische eilanden voor de kust is zeker een tip.

Charme & Quality heeft verschillende accommodaties beschikbaar voor een vakantie op Sicilië. Zo kun je er voor kiezen om op een vakantiepark te verblijven, of genieten van een unieke Siciliaans landhuis of boerderij in een heuse agriturismo! De Siciliaanse sfeer is een hele bijzondere en haast niet te vergelijken met de Italiaanse cultuur. Wist jij bijvoorbeeld dat Sicilië het geboorteland is van de Canoli? Het is zeker de moeite waard om op het eiland een authentieke te proeven!

Charme & Quality