Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Vakantie Sardinië

Bekend om haar nuraghi en prachtige natuur

Het prachtige Italiaanse eiland Sardinië is een paradijs, en een ideale bestemming om je vakantie door te brengen. Op dit eiland geniet je van zon, zee en de prachtige witte stranden. Maar daarnaast kun je tijdens je vakantie op Sardinië ook je ogen uitkijken wat betreft natuur. Sardinië is tevens rijk aan cultuur en historie en kent een aangenaam, mediterraans klimaat. Op zoek naar een verrassende, zonnige bestemming? Kies dus voor een vakantie op Sardinië!

Vakantie Sardinië: nuraghi en heerlijk eten

Het eiland Sardinië staat bekend om haar vele nuraghi. Dit zijn stenen torentjes die stammen uit de bronstijd. Naar schatting zijn er in totaal zo’n 6500 van deze torens gebouwd! Tijdens je vakantie op Sardinië is het zeker de moeite waard om deze stenen torens en andere ruïnes een bezoek te brengen. Tip: huur een auto! Zo kun je de mooiste plekjes bezoeken en ben je daarin vrij en flexibel.

Sardinië staat ook bekend om haar authentieke keuken, die afwijkt van de traditioneel Italiaanse keuken. We raden je dus zeker aan om zéker een keer in een echt Sardijns restaurant te gaan eten. De Sardijnse keuken is een vrij eenvoudige mediterrane keuken waarbij de nadruk wordt gelegd op het gebruik van lokale ingrediënten waaronder brood, melk, kaas, (varkens)vlees en natuurlijk ook vis.

Charme & Quality heeft verschillende accommodaties beschikbaar voor een vakantie op Sardinië. Zo kun je er voor kiezen om op een vakantiepark te verblijven, of genieten in een bungalow of op boerderij in een heuse agriturismo! Op Sardinië zul je gegarandeerd een fijne vakantie beleven!

Charme & Quality