Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Vakantie Elba

Vakantie Elba is genieten op een prachtig eiland!

Voor de kust van de Italiaanse streek Toscane vind je het eiland Elba. Dit prachtige eiland maakt deel uit van de Toscaanse Archipel en ligt zo’n 10 kilometer van de kust verwijderd. Tijdens een vakantie op Elba kun je genieten van prachtige cultuur, maar natuurlijk ook voor de perfecte strandvakantie: Elba is in zijn geheel omringd door de Tyreense zee. Het eiland heeft haar roem te danken aan Napoleon Bonaparte. Tijdens zijn ballingschap verbleef de beste man op het eiland. Zijn oude villa’s staan er nog steeds en zijn een prima uitstapje tijdens de vakantie!

Vakantie Elba: Op het strand aan de Tyreense Zee!

Het eiland is, net als de meeste eilanden uit de archipel, van oorsprong vulkanisch. Het kent een 147 kilometer lange kustlijn. Hier vind je romantisch witte zandstranden waar je de hele vakantie wel zou willen doorbrengen! Door de helderheid van de azuurblauwe Tyreense zee, kun je op Elba heerlijk snorkelen of zelfs diepzeeduiken. De manier om de prachtige onderwaterwereld te leren kennen. Watersportliefhebbers kunnen ook aan de oppervlakte blijven: de prachtige baaien, zoals de Marina di Campo of Lacona, zijn prachtige surf- of zeilspots!

Maar ook de ongerepte natuur van het eiland zal je verrassen. Huur een mountainbike en ontdek vanaf je Charme & Quality accommodatie het prachtige landschap op Elba. Naast Elba bestaat de Toscaanse archipel uit 6 andere bewoonde eilanden en een heleboel kleinere onbewoonde eilandjes. Het overgrote deel van de eilanden zijn nog ongerept, en vallen onder het nationale park Parco Nazionale Arcipelago Toscano, wat onder natuurbescherming staat. Dit maakt dat de eilanden niet vrij te bezoeken zijn, maar er zijn wel rondleidingen te boeken. Ook leuk is natuurlijk gewoon een rondvaart rondom de verschillende eilanden te ervaren.

Liefhebbers van cultuur moeten zeker eens naar Rio Nell’Elba, de oudste nederzetting van Elba. Je kunt hier nog eeuwenoude mijnen induiken. Deze mijnen zijn onder andere nog gebruikt door de Etrusken, de Romeinen en de Spanjaarden voor hun ijzer.

Charme & Quality