Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Kamperen Italië

Glamping: het glamorous kamperen

Altijd al willen kamperen in Italië? Of doe je dat juist elke zomer, en ben je nu op zoek naar iets bijzonders? Dan ben je bij Charme en Quality aan het juiste adres. Hier kun je de meest bijzondere campings vinden voor kamperen Italië, net met dat beetje luxe wat je gewend van ons bent.

Kamperen Italië: waar moet je zijn?

In Italië zijn er campings in allerlei soorten en maten. Zo kun je genieten van campings aan de Adriatische, Ionische, Tyrreense of de Middellandse Zee. Ook de eilanden hebben verschillende campings, waar jij je tentje of caravan neer kunt zetten.

Charme en Quality focust zich vooral op de mooie glampings in Italië, die alles bieden wat met glamarous kamperen te maken hebben. Zo kun je wel genieten van het avontuur, maar toch in een comfortabel bed slapen. Vaak hoef je ook niet op en neer naar het sanitairgebouw.

Italië

Er zijn een hoop redenen om te gaan kamperen in Italië. Vakantiegangers komen vaak terug naar dit land in het zonnige zuiden, en dat is niet alleen omdat Italiaanse pizza en Italiaans ijs zo lekker smaken… Italië is heel veelzijdig, het staat even bekend om de shopmogelijkheden als de oude dorpjes.

Ook qua natuur is de afwisseling groot. In het noorden heb je de Italiaanse bergketens, de Alpen en de Apennijnen. Over de hele kustlijn kun je zwemmen in de zee, en dan zijn er nog de eilanden zoals Elba, Sicilië en Sardinië.

Tenslotte heb je de oude steden, waar je cultuur kunt snuiven als nergens anders. De Toren van Pisa wordt misschien vaak gebruikt als symbool van Italië, maar heel Rome an sich is ook een groot kunstwerk. Geniet van de architectuur, maar ook de kunst die je overal tegenkomt.

…en als je even wilt zitten, ga je toch naar een Italiaanse opera? Ook een van de karaktertrekken van dit land!

Charme & Quality