Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Agriturismo Toscane

Landelijk genieten in Toscane

Italië is het land van de agriturismo’s. En dit geldt zeker voor Toscane! Deze authentieke accommodaties worden steeds populairder onder de toeristen. Een agriturismo is een oude, of vaak zelfs nog werkende boerderij in Italië. Ook in het prachtige Toscane vind je vele van deze prachtige, vaak ouderwetse boerderijen. Door de jaren heen hebben deze boerderijen steeds meer plaats gemaakt voor toeristen die met hun tent of caravan het authentieke leven van Toscane wilden ervaren. Kamperen bij de boer, zoals kamperen ooit bedoeld is.

Steeds meer boerderijen verwelkomen de toeristen op hun erf en sommige agriturismo’s maken zelfs aparte vertrekken voor hun gasten. Dit was het begin van de agriturismo’s zoals we die nu kennen. Een agriturismo Toscane heeft vaak een zwembad en meerdere villa’s of vakantiehuizen voor vakantiegangers.

Agriturismo Toscane: bij de boer op vakantie!

Het unieke aspect van agriturismo’s in Toscane is dat er vaak nog producten worden verbouwd, waaronder olijfolie of wijn. Vakantiegangers hebben dan ook de mogelijkheid om dit te proeven. Misschien mogen ze zelfs meedraaien in het proces. Door de transparantie van het proces krijg je een uniek kijkje in de Toscaanse keuken. Ga in jouw agriturismo Toscane eens het land op om druiven te plukken. Of help een dag mee met de olijven. Deze unieke ervaring heb je niet in een hotel of een vakantiepark. Vaak worden er ook producten als honing of jam gemaakt, en dat allemaal 100% biologisch! Aan het eind van je vakantie ga je dan het winkeltje in en sla je groots in voor thuis!

Een agriturismo Toscane biedt allerlei mogelijkheden om de regio te ontdekken. Echt uniek: met een Vespa de Toscaanse heuvels ontdekken. Rijden over oude wegen door de wijnvelden en tussen de olijfbomen. Of door de smalle steegjes van een stad als Florence! Een agriturismo Toscane zorgt voor de rust en ruimte van een landelijke vakantie, maar intussen ook het genot van een stedentripje!

Ben je benieuwd naar de agriturismo’s in Toscane? Bekijk hier ons aanbod!

Charme & Quality