Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Agriturismo Italië

De prachtige landelijke accommodaties van Italië!

Italië is het land van de agriturismo’s. Deze accommodaties worden steeds populairder onder de toeristen. Een agriturismo Italië is een oude, of nog werkende boerderij in Italië. Door de jaren heen hebben deze boerderijen steeds meer plaats gemaakt voor toeristen die met hun tent of caravan het authentieke leven van Italië willen ervaren. Steeds meer boerderijen zijn hierin meegegaan en zelfs aparte vertrekken gebouwd voor toeristen. Dit was het begin van de agriturismo’s zoals we die nu kennen.

Een agriturismo in Italië heeft vaak een zwembad en meerdere villa’s of vakantiehuizen voor vakantiegangers. Op een agriturismo in Italië heb je dus zeker een ontspannen vakantie!

Agriturismo Italië is 100% biologisch

Het unieke aspect van agriturismo’s in Italië is dat er vaak nog producten worden verbouwd, of olijfolie of wijn wordt geproduceerd. Vakantiegangers hebben dan ook de mogelijkheid om dit te proeven. Het proces hoe de producten worden gemaakt is bovendien geheel transparant, want als je hier op vakantie bent, kun je letterlijk meekijken.

Bij veel agriturismo’s mag je zelfs meehelpen. Of je het land opgaat om druiven te plukken of mee mag helpen met de olijven, het is altijd een feest. Dit maak je natuurlijk niet mee in een hotel of een vakantiepark. Vaak worden er ook producten als honing of jam gemaakt, en dat allemaal 100% biologisch! Er is dan ook vaak een winkeltje aanwezig waar je de producten kunt kopen.

Ben je benieuwd naar de agriturismo’s in Italië? Bekijk hier ons aanbod!

Charme & Quality