Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Vakantie vieren op het veelzijdige eiland Elba 

Isola d’Elba, een pareltje van Italië. In combinatie met gouden zandstranden, prachtige snorkel- en duikplekken en een rijke geschiedenis beleef je gegarandeerd een unieke vakantie op Elba!

Snorkelen en duiken

Door de 147 kilometer lange kustlijn, met helderblauw zeewater en een rijke flora en fauna is dit eiland de ideale plek voor snorkel- en duikliefhebbers. Elba heeft in totaal maar liefst 44 strandjes. Hierdoor is het aan te raden om elke dag een nieuw strandje uit te kiezen! Kies bijvoorbeeld voor het strand Pomonte, waar je kan duiken door het scheepswrak de Elviscot. Liever een vliegtuigwrak zien? Duik dan af naar Punta Nera, waar het Cessna vliegtuig op de zeebodem ligt.

Meer een snorkelliefhebber? Bezoek dan het strand Capo Fonza en zwem naar de rotspartij Coralline di Fuori, dat zich kenmerkt met koraal en kleurrijke vissen! Een aanrader is ook, om naar Marina di Campo te gaan. Hier kun je in grotten snorkelen en misschien kom je hier zelfs dolfijnen tegen!

Cultuursnuiven

Elba staat voornamelijk bekend als het ballingschapsoord van Napoleon, waarvan nog veel sporen te zien zijn. Maar zelfs voor de tijd van Napoleon kenmerkte het eiland zich door een lange en rijke geschiedenis. Zo hebben de Grieken, Romeinen, Etrusken, Barbaren, Medici en Liguriërs ook hun sporen achtergelaten!

Bezoek de pittoreske hoofdstad Portoferraio, waar de Medici duidelijk zijn sporen heeft achtergelaten. Wandel door het prachtige historische centrum naar verschillende oude burchten zoals Forte Stelle, Forte Inglese en Forte Faclone.

Ook zijn er veel musea te vinden, waar je de gehele geschiedenis van Elba te weten komt. Voor de geschiedenis van Napoleon is het aan te raden om het museum Palazzina dei Mulini te bezoeken. Wil je meer te weten komen over de archeologie van Elba? Dan zijn de musea Civico Archeologico, Museo del Parco Minerario en Museo del Mare een aanrader.

Actieve vakantie op Elba

Naast het ontspannen op een van de schitterende stranden of het opdoen van de rijke geschiedenis van Elba, is Elba ook perfect geschikt voor de actieveling. Zo zijn er vele watersporten te beoefenen, zoals kajakken, windsurfen en zeilen. Maar je kan hier ook lange wandeltochten maken, mountainbiken en bergen beklimmen! Hike omhoog naar de hoogste berg van Elba, Monte Capanne – waar je een adembenemend uitzicht hebt tot aan Corsica.

Op Monte Capanne geniet je ook van de mooie flora en fauna. De berg staat namelijk bekend om de mooiste bloemen, de vele verschillende soorten paddenstoelen en het kleinste wilde schaap ter wereld, de Moeflon.

Bekijk hier het volledige aanbod op Elba!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality