Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Vakantie in Nederland? Dit moet je meenemen!

Het gaat een warme zomer worden en dat betekent dat je ook erg prettig in eigen land op vakantie kunt gaan. Nederland heeft ook genoeg mooie plekken te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Zeeland of een van de Waddeneilanden? Voor een vakantie naar het buitenland moet je altijd veel spullen inpakken, maar wanneer je in Nederland vakantie gaat vieren moet je ook goed voorbereid zijn. In deze blog zetten we voor je op een rijtje wat je allemaal moet meenemen als je op reis gaat!

Belangrijke documenten

Het is slim om voor vertrek te controleren of je alle belangrijke documenten die tijdens de vakantie nodig zullen zijn hebt ingepakt. Denk dan aan jouw rijbewijs en ID-kaart of paspoort. Daarnaast is het verstandig om de avond van tevoren alle relevante betaalpassen klaar te leggen en eventueel wat contant geld te pinnen zodat je in geen geval zonder geld komt te zitten. Daarnaast doe je er goed aan je zorgpas mee te nemen en alle documenten van de accommodatie bij je te hebben. 

Foto via Unsplash

Voor onderweg

Het maakt niet uit hoelang je moet reizen, het is altijd fijn als je goed voorbereid de auto instapt. Neem dus altijd wat te eten en te drinken mee en zorg ervoor dat je genoeg te doen hebt. Zoek een mooi boek uit of download mooie verhalen voor jouw e-reader. Verder kun je eventueel een kussen of een nekkussen meenemen zodat je comfortabel kunt zitten en is het misschien prettig om zakdoekjes en desinfecterende handcrème mee te nemen voor een beetje hygiëne. 

Foto via Unsplash

Voorbereid op het weer

Nederland blijft Nederland en daarom doe je er goed aan om je ook op slecht weer voor te bereiden. Natuurlijk hoop je op een vakantie vol zon, maar soms kan het even anders lopen. Pak daarom genoeg regenkleding in en schaf nieuwe paraplu’s aan zodat je altijd goed zit. Bereid je goed voor op het tegenovergestelde: als het dertig graden wordt is het belangrijk dat je goede zonnebrandcrème bij je hebt en genoeg luchtige kleding. Sta je op een camping? Dan is een ventilator ook geen overbodige luxe. 

Foto via Unsplash

Slaapvoorzieningen

Bekijk goed welke slaapvoorzieningen de accommodatie aanbiedt. Soms zul je namelijk zelf nog beddengoed mee moeten nemen. In veel vakantiehuisjes liggen bijvoorbeeld wel dekens, maar zul je zelf hoeslakens mee moeten nemen. Ga je op vakantie met een caravan en/of tent? Bereken dan goed hoeveel dekens, slaapzakken of opblaasbedden je nodig hebt. Je kunt het beste in de week voor de vakantie een dag plannen waarop je de benodigdheden voor op jouw vakantieadres gaat kopen. Als je dan van tevoren een lijstje maakt weet je zeker dat je niets vergeet!

Wat neem jij mee tijdens jouw vakantie in Nederland?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Domaine Les Forges

Familie van den Berg, 4 januari 2017

Wat een luxe!

Luxe woning, rustig gelegen, maar genoeg te doen in de omgeving. Tips in de omgeving zijn de kleine typisch Franse dorpjes, maar ook voldoende vermaak in de buurt voor kinderen.

Bezocht Domaine Les Forges in september 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality