Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Vakantie in een echte Borgo: Borgo Beccanella

Een unieke vakantie beleef je zeker in deze Borgo in Toscane. Borgo Beccanella was lang geleden een klein dorpje, maar de eigenaren hebben het omgetoverd tot een vakantiepark met zo’n 20 vakantiewoningen. Bij het oprijden van de oprijlaan begint je vakantie; de geur van cipressen en vers gemaaid gras waaien je tegemoet.

Rust en ruimte tussen de Toscaanse heuvels

Dobberend in het zwembad doe je éven je ogen open, je hand afschermend voor de felle zon en… Een prachtig uitzicht over de Toscaanse heuvels! Naast zwemmen kun je ook je sportschoenen aantrekken en de tennisbaan op. Of speel als vanouds een potje jeu de boules… In Italië? Mais oui… eh… !

De vakantiehuizen zijn volledig ingericht en alles staat voor je klaar. Het enige dat nog moet gebeuren is het inschenken van de wijn. Plankje met kaas en worst op tafel en de vakantie kan beginnen. Als de wijn op is, kunnen de boodschappen 2 km verderop worden gehaald. Heb je na een week geen schoon shirt meer over? Ook dat is geen enkel probleem, wasmachines zijn aanwezig.

Beccanella3

In de buurt van de Borgo

Voor wie liever niet alleen maar in het zwembad dobbert met een glaasje wijn, is er in de omgeving ook genoeg te doen. Bezoek het dorp Monte Oliveto Maggiore, waar in de abdij een speciale kruidenlikeur wordt gebrouwen. Ook het dorp Montepulciano ligt op rijafstand (35km). Het is even een klim om het centrum te bereiken, want het dorp ligt om 600 meter hoogte, maar de schitterende paleizen en het uitzicht maken dat meer dan goed. 25 km van de Borgo ligt tenslotte Siena, en wie Siena zegt, zegt Palio. Zo luidt een oud spreekwoord over deze stad. De Palio is een paardenrace die jaarlijks in de zomer wordt gehouden in Siena. Maar de kathedraal van Siena is de échte trots van de stad. Het is een knap staaltje gotische architectuur en heeft een 77 meter hoge toren!

Duomo di Siena

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality