Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Toscaanse agriturismo aan zee? 3 tips!

Zee, strand en de Italiaanse zon!

Wie is Toscane is, mag de kustlijn eigenlijk niet overslaan. Veel mensen denken bij Toscane alleen aan de glooiende heuvels en steden als Florence, Pisa en Siena. Maar er is veel meer te zien, en daar is de kuststreek een mooi voorbeeld van. De kust van Toscane is als bestemming ideaal voor een weekendje weg, maar ook voor een hele vakantie, want je verveelt je hier echt niet. Maar waar overnacht je als je in Toscane bent? In een typische agriturismo natuurlijk! In dit blog geef ik je 3 tips over agriturismo’s aan de Toscaanse kust.

Podere Santa Maria

Echt logeren bij een Italiaanse familie, dat doe je bij Podere Santa Maria. Je voelt de Italiaanse gastvrijheid aan alle kanten, bij aankomst wordt je al met open armen ontvangen. Je zit bij Podere Santa Maria op 25 km afstand van het strand, waar je heerlijke dagen door kunt brengen. Het kustgebied is ook prachtig om zijn natuur en vanaf deze agriturismo moet je zeker je sportschoenen aantrekken om een flinke wandeling te maken. De omgeving is om je ogen uit te kijken!

i-58042_1c_027-800x600

Residence Ghiacci Vecchi

Een vakantiepark dichterbij de zee, is Residence Ghiacci Vecchi, op slechts 2,5 km van de zee. Dit park is speciaal voor de kinderen een paradijs, met 2 zwembaden en veel sportfaciliteiten. Maar de omgeving is wel het mooiste van allemaal, het park is gelegen in een regio waar de natuur nog ruig en onaangetast is, de Maremma. Een aantal dagen eropuit trekken is echt een aanrader. Alleen een wandeling naar het strand al, de 2,5 km, is goed te voet af te leggen en onderweg zul je intens van de prachtige natuur genieten. Residence Ghiacci Vecchi is een prachtige Toscaanse agriturismo aan zee!

Borgo di Montemurlo

Deze Toscaanse agriturismo aan zee is er één die je eigenlijk niet mag missen, Borgo di Montemurlo ligt hogerop, waardoor je prachtig uitzicht over de omgeving hebt. Het is landelijk gelegen, maar ligt op 20 km van de zee. Hier overnachten is haast als een sprookje, door het panoramische uitzicht. Vooral in de avond is het prachtig, dan gaan de lichtjes aan in de omliggende dorpje. Met een uur of twee rijden kun je in alle grote steden van Toscane zijn, Borgo di Montemurlo heeft een ideale ligging dus!

i-56040_12a_015-800x600

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality