Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Tips voor wanneer je met de auto op vakantie gaat

Of je nu vertrekt naar een agriturismo in Italië of toch kiest voor een plek op het platteland in Frankrijk. Dikke kans dat je er met de auto heen gaat. Een groot voordeel vind ik zelf, want je kunt stoppen wanneer je wilt en heerlijk op je eigen tempo reizen. Bovendien hoef je geen rekening te houden met bagagelimieten. Daar staat tegenover dat er wel wat voorbereiding komt kijken bij een vakantie met de auto. Wil je zeker weten dat je niets belangrijks over het hoofd ziet? Lees dan even met me mee.

autotip

Foto: Averie Woodard via Unsplash

De juiste autoverzekering

Veel Nederlanders sluiten bij de koop van een auto een verzekering af en kijken hier later nooit meer naar om. Logisch, maar wel erg zonde. Je kunt namelijk een hoop besparen met je auto verzekeren wanneer je hier op een later moment nog eens naar kijkt. Zo is het bijvoorbeeld raadzaam om je dekking aan te passen wanneer je auto ouder wordt. Denk je dat dit veel moeite kost? Dan heb je het mis. Via hoyhoy.nl vergelijk je verzekeringsmaatschappijen gemakkelijk en snel en kom je binnen no time tot de voordeligste verzekering voor jouw auto.

Laat je airconditioning reinigen

Tijdens een autorit naar de zon heb je je airconditioning hard nodig. Maar heb je er weleens over nagedacht om je airconditioning te laten reinigen?  Heb je dit al een tijd niet gedaan? Dan is het raadzaam om je airco te laten reinigen voordat je vertrekt. Zo voorkom je dat je ziek wordt tijdens je vakantie. Zorg er daarnaast voor dat je je airconditioning een aantal minuten voordat je je auto stil zet vast uitzet. Zo rem je de groei van bacteriën.

Voorkom hoge boetes

In het buitenland gelden andere regels dan in eigen land. Wist je bijvoorbeeld dat het in onze buurlanden verboden is om te rijden met navigatie die je waarschuwt voor flitspalen? Rijd je hiermee en word je hierop betrapt? Dan staat er een hoge boete op je te wachten, en dat is natuurlijk zonde. Zoek dus zeker even de verkeersregels op van het land waardoor je reist.

Handige gadgets voor onderweg

Wanneer je op vakantie gaat met de auto is wat comfort onderweg niet onbelangrijk. Verschillende keren ben ik met mijn neus op de feiten gedrukt wanneer ik weer eens iets was vergeten mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een usb poort voor in de auto, zodat je je mobiel kunt opladen. Tijdens het afspelen van je favoriete afspeellijst en het navigeren naar je bestemming slurpt je mobiele telefoon natuurlijk batterij. Denk ook aan een houder waar je je telefoon in kunt zetten en neem wat lekkers mee voor onderweg.

rijden

Foto: Isaac Mehegan via Unsplash

En ben je al klaar om te gaan?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Agriturismo Antico Casale di Scansano

Dennis, 12 oktober 2016

Mooi complex

We hebben topweer gehad tijdens onze vakantie halverwege juli. De ontvangst was perfect. Het personeel is enorm gastvrij en behulpzaam. Typerend was dan ook de gastvrijheid, en het mooie complex. Alles was af, we hebben heerlijk gegeten, het complex beschikt over een prachtig zwembad en het huisje was echt fantastisch. Het complex is vooral heel chic, compleet en karakteristiek. Aanraders in de buurt zijn de zee, de dorpjes en de natuur in de omgeving. We hebben een mooie, warme en echt Italiaans vakantie gehad!

Bezocht Agriturismo Antico Casale di Scansano in juli 2015 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality