Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Tips voor een goedkope zomervakantie

Nu het einde van het jaar nadert, kijken de meeste Nederlanders alweer vooruit naar 2022. Het maken van vakantieplannen voor aankomende zomer maakt hier ook deel van uit! Door tijdig te beginnen hoop je misschien dat je in de zomer van 2022 voor een laag prijsje naar de zon kunt vliegen. Wil je aankomende zomer goedkoop op vakantie? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit blog zetten wij namelijk tips voor een goedkope zomervakantie op een rij.

Tips voor een goedkope zomervakantie
Foto van Rafael Cisneros Méndez via Unsplash

Vier vakantie buiten het hoogseizoen 

Veel Nederlanders vliegen in de zomervakantie naar een zonnig vakantieland. Dit komt vooral doordat kinderen dan ook vakantie hebben. Omdat veel mensen in het hoogseizoen op vakantie gaan, liggen de prijzen in deze periode hoger. Dat maakt dat het lastig is om in het hoogseizoen goedkoop op vakantie te gaan. Ben je niet gebonden aan de schoolvakanties? Dan is het eenvoudig om een goedkope zomervakantie te vinden. Buiten deze periode om betaal je namelijk minder voor een vakantie. Onderaan de streep kan het al snel een paar honderd euro schelen, waardoor vakantie vieren buiten het hoogseizoen de moeite waard is. 

Profiteer van vroegboekkorting of boek een last minute

Er zijn verschillende manieren om goedkoop op zomervakantie te gaan. Zit je aan bepaalde data vast? Begin dan tijdig aan de zoektocht naar een geschikte vakantie. Wie vroeg boekt kan namelijk behoorlijk besparen op een zomervakantie. Je profiteert in dat geval van vroegboekkorting. Met deze korting willen reisorganisaties en vliegmaatschappijen het voor mensen interessant maken om zo vroeg mogelijk te boeken.

Als je niet vastzit aan bepaalde data kun je er ook voor kiezen om te wachten met boeken tot vlak voor vertrek. Je boekt in dat geval een last minute. Door zomervakanties voor een lagere prijs aan te bieden, hopen reisorganisaties en vliegmaatschappijen hun vakanties alsnog te verkopen. De kortingen kunnen soms hoog oplopen, zeker als je tot het allerlaatste moment wacht. Sommige mensen boeken hun zomervakantie pas een dag voor vertrek. Dit is overigens alleen interessant als je niet aan bepaalde data vastzit en je geen voorkeur hebt voor een vakantiebestemming. 

Tips voor een goedkope zomervakantie
Foto van
Upgraded Points via Unsplash

Vergelijk vakanties met elkaar

Ondanks dat de zomervakantie 2022 nog behoorlijk ver weg is, worden er nu al talloze vakanties aangeboden voor deze periode. Dit maakt het er niet gemakkelijker op om de goedkoopste zomervakantie te vinden! Om er zeker van te zijn dat je niet onnodig veel betaalt, raden wij je aan een vergelijking te maken. Veel mensen denken dat vergelijken veel tijd kost, maar niets in minder waar! Je kunt namelijk speciale sites gebruiken om zomervakanties te vergelijken. Richt je overigens niet alleen tot pakketreizen die reisorganisaties aanbieden, je kunt namelijk goedkoper uit zijn door los een vliegticket en accommodatie te boeken.

Dit waren onze tips voor een goedkope zomervakantie. Heb jij jouw vakantie al geboekt?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Residence Experia

Familie Post, 26 maart 2017

Het pendelbusje is super geregeld!

De ligging is prima. Ik zou dit alleen wel wat duidelijker aangeven op de routebeschrijving zeg maar. Door alle files onderweg kwamen wij pas laat aan, alles was donker en de beschrijving zeer onduidelijk. Omdat Experia achter het hoofdgebouw ligt, moet je een weggetje volgen dat niet verlicht is. We hebben het gevonden maar wel onduidelijk. Ik zou het persoonlijk aanraden voor stellen zonder kinderen. Bij Experia is eigenlijk niks voor kinderen. Het zwembad is prima hoor, niks te klagen maar voor kleintjes toch niet ideaal denk ik. Verder is het super geregeld dat je met het pendelbusje naar Peschiera kan. Ieder uur vertrekt deze en vanaf Experia is het een kleine 5 minuten lopen om bij de opstapplaats te komen. Het ligt in een rustige omgeving. Geen lawaai ’s nachts van feestende tieners o.i.d. Vlakbij het centrum waar veel mogelijkheden zijn om te eten/shoppen.

Bezocht Residence Experia in oktober 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality