Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Tips om jouw telefoon ook in het buitenland te gebruiken

Een vakantie op de planning staan? Of je nu verblijft in een agriturismo in een van de mooie regio’s in Italië of hebt gekozen voor een vakantiehuis met karakter in Portugal of Frankrijk er zal één item zijn dat ook steevast meegaat op reis: je telefoon! Met je telefoon maak je jaloersmakende foto’s die je vervolgens naar de kinderen stuurt en zoek je nog snel even de route op naar dat ene gezellige, lokale restaurantje in de buurt. Natuurlijk wil je hierbij niets extra betalen of voor andere onvoorziene verrassingen komen te staan. Daarom deel ik in dit blog enkele tips om jouw telefoon ook in het buitenland te gebruiken!

telefoon ook in het buitenland te gebruiken

Gebruik jouw apps offline

Wanneer je thuis bent heb je vrijwel altijd WIFI en ben je je er vaak niet eens bewust van hoeveel data je zult verbruiken zonder WIFI. Op vakantie ligt dit toch wat anders en zijn jouw MB’s binnen no-time als sneeuw voor de zon verdwenen. Een goede tip: stel voor je vertrek in dat je jouw favoriete apps alleen offline kunt gebruiken. Hoe je dit doet? Dat lees je in dit blog van Simyo.

Download kaarten via Google Maps

Op het landgoed van het agriturismo kun je je dagenlang vermaken. ‘s Avonds neem je deel aan een kookworkshop georganiseerd door de eigenaren waarna je na afloop geniet van het, mede door jou bereide, culinaire hoogstandje. Maar natuurlijk wil je soms ook een hapje eten buiten de deur of eropuit trekken in de omgeving. Google Maps biedt uitkomst! Wist je dat je voor vertrek kaarten kunt downloaden waardoor je deze tijdens je vakantie kunt gebruiken zonder dat dit je MB’s kost? Verblijf je in Toscane? Download dan de kaart van deze regio. Maar ook een complete kaart van Italië download je gewoon vooraf.

telefoon ook in het buitenland te gebruiken - restaurant

Kies voor een Sim Only abonnement

Denk van tevoren na over hoeveel data je ongeveer nodig hebt en sluit een Sim Only internetbundel af dat bij jou past. Neem een kijkje en bepaal door middel van de online check meteen hoeveel MB’s jij nodig hebt. Mijn ervaring is dat je ondanks de tips genoemd in dit artikel net wat meer verbruikt dan in Nederland. Het voordeel is dat je je bundel maandelijks kosteloos kunt aanpassen. Voor vertrek zet je hem omhoog en bij thuiskomst gewoon weer naar beneden.

Open geen (grote) bestanden

Even snel je mail checken? Herkenbaar. Gelukkig kost het lezen van een mail niet heel veel data maar het openen van een bijlage? Dat wel. Laat die bijlage bij mails dus lekker voor wat ze zijn tot je thuis bent. Je bent tenslotte op vakantie!

telefoon ook in het buitenland te gebruiken - gratis wifi

Maak zoveel mogelijk gebruik van wifi

Deze tip klinkt misschien zeer voor de handliggend. Maar sinds je in de meeste landen binnen de EU gewoon gebruik kunt maken van je mobiele data betrap ik mezelf erop dat ik minder vaak vraag om de wifi code wanneer ik bijvoorbeeld in een restaurant zit. Je kunt natuurlijk ook met jezelf afspreken dat je je telefoon alleen gebruikt wanneer er wifi is. Op die manier ben je een stuk gezelliger voor je partner of reisgezelschap en gebruik je ook nog eens nauwelijks data.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Residence Le Azalee

Familie van de Heg, 23 maart 2017

Dik tevreden!

Prachtige locatie. Zwembad voor de kinderen! Wasvoorziening! Opgemaakte bedden . Dat is echt heerlijk vooral omdat je zo’n tijd onderweg bent! Eén dag in de week kan er eten besteld worden. Dik tevreden! Het meer! Leuke winkeltjes en restaurantjes! Je kan er mooi wandelen etc.

Bezocht Residence Le Azalee in september 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality