Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Tips en tricks om goed voorbereid het vliegtuig in te stappen

Vakantie! Ben jij ook altijd al weken (of maanden) van tevoren aan het dromen over jouw vakantiebestemming? Al vroeg beginnen met het lezen van blogs en een lijstje maken met alles wat je wilt doen en zien. En ook familie en vrienden vraag je natuurlijk om persoonlijke tips. Het hoort allemaal bij de voorpret! Voordat je kunt vertrekken, moet je alleen nog wat voorbereidingen treffen. Zeker wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat. Ik deel daarom mijn tips en tricks om goed voorbereid het vliegtuig in te stappen. Lees je met me mee?

vliegtuig in de lucht - goed voorbereid het vliegtuig in te stappen

Foto: Eduardo Velazco via Unsplash

Maak een paklijst

Het maken van een paklijst klinkt erg voor de hand liggend. Toch is het iets dat maar weinig mensen doen. Zelf begin ik altijd al een week of twee van tevoren met het opstellen van zo’n lijst. Niet alleen omdat je daarmee direct in de vakantiestemming komt, maar vooral omdat je je anders na dagen nog steeds dingen bedenkt die je vergeten bent te noteren op je paklijst. Deze standaard paklijst vormt een handig begin!

Voorkom stress

Nog een reden om een paklijst te maken is om stress te voorkomen. Je hoeft niet last-minute na te denken of je alles wel hebt gepakt, maar kunt alles wat op je lijst staat direct in je koffer stoppen. En stress over of je toch iets vergeten bent? Dat is hiermee ook verleden tijd. En zeg nu zelf, een vakantie is toch bedoeld om te ontspannen?

Zorg er daarnaast ook voor dat je alle reisdocumenten uitprint, zodat je op de luchthaven of tijdens je vakantie niet hoeft te zoeken in je telefoon naar die ene reservering. Check online in voor vertrek of zorg dat je op tijd op de luchthaven bent. Zelf vind ik inchecken op de luchthaven net zo fijn, zeker wanneer je met ruimbagage reist. Houd er alleen wel rekening mee dat het tegenwoordig verplicht is om online in te checken bij enkele vliegtuigmaatschappijen.

Pak slim in

Elke keer dat ik vlieg, word ik weer beter in inpakken. Niet alleen zorg ik er door middel van een paklijst voor dat ik niets teveel of te weinig meeneem, maar inmiddels weet ik bijvoorbeeld ook wat ik echt moet meenemen in mijn handbagage. Houd er ten eerste rekening mee dat je elektronische apparatuur altijd in je handbagage stopt. Denk aan opladers, tablets en telefoons en lithium batterijen van bijvoorbeeld je camera. Doe dit thuis om goed voorbereid het vliegtuig in te kunnen stappen en te voorkomen dat je je halve koffer overhoop moet halen om die ene oplader nog even in je handbagage te stoppen. Daarnaast neem ik altijd kauwgom mee voor tijdens het opstijgen en landen. Ook vind ik het fijn om mezelf onderweg een beetje op te kunnen frissen. Deodorant en handgel stop ik steevast in mijn handbagage. Zorg ervoor dat je deze van tevoren al in een plastic afsluitbaar zakje stopt.

koffer inpakken met paklijst - goed voorbereid het vliegtuig in te stappen

Foto: The Honest Company via Unsplash

Vlucht vertraagd?

Denk je goed voorbereid het vliegtuig in te stappen? Dan is er helaas altijd nog een factor waar je geen invloed op hebt. Wat nu als je vlucht vertraagt? Super vervelend, maar helaas heb je hier zelf geen invloed op. Overkomt dit je nu, houd er dan rekening mee dat je een vertraging vlucht vergoeding kunt aanvragen. Schakel AirHelp altijd in, zij zoeken voor je uit of je recht hebt op een vergoeding. Wist je dat deze vergoeding wel kan oplopen tot 600 euro? Dat zorgt ervoor dat je weer snel vergeten bent dat je langer moest wachten op het vliegveld. En het scheelt je weer een hoop stress, want AirHelp neemt je al het werk uit handen. Je hoeft enkel en alleen je vluchtgegevens in te vullen. Dat bespaart je opnieuw een hoop stress.

vliegveld - goed voorbereid het vliegtuig in te stappen

Foto: Artur Tumasjan via Unsplash

En ben jij er klaar voor om goed voorbereid het vliegtuig in te stappen?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Domaine de Vertmarines

Familie Geth, 3 januari 2017

Topvakantie!

Veel privacy. De zee en strand zijn dichtbij. Via het achterpoortje kun je naar de bossen, heel fijn. Het heeft een centrale ligging en toch is het rustig.

Bezocht Domaine de Vertmarines in september 2015 met partner.

Bestemming bekijken

Charme & Quality