Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Tip: Festival van Avignon

Net zoals elk jaar wordt ook deze zomer weer het Festival van Avignon georganiseerd. Het spektakel loopt van 6 – 26 juli en dit wil je absoluut niet missen!

Het festival

Het Festival van Avignon is op dit moment nog maar een paar dagen in volle gang, maar wees niet getreurd als je het deze zomer niet redt. Het festival vindt elk jaar rond deze tijd plaats! Tijdens de maand juli wordt Avignon steevast omgetoverd tot een festival voor theater en allerlei kunsten. Ikzelf ben er een aantal jaar terug geweest en heb hier mijn ogen uitgekeken. Overal zie je straatacts, muzikanten, kunstenaars en toeschouwers uit alle hoeken van de aarde. Daarnaast worden er dagelijks verschillende toneelstukken gespeeld waarvan de posters in elke hoek van de stad te vinden zijn. Het is of je in een andere wereld duikt! Ik kan alleen maar iedereen aanraden om naar dit fantastische spektakel in het zuiden van Frankrijk te gaan en de magie zelf te beleven. Het is zeker een unieke ervaring en ik kijk er nog steeds met veel plezier naar terug. Ik wil dan ook zeker nog een keer terugkeren naar de stad voor het Festival van Avignon.

De stad

Avignon zelf is ook meer dan de moeite waard om te bezoeken. Avignon ligt in het Westen van de Provence. Het is gelegen aan de rivier de Rhône en omringd door een mooie omgeving. Avignon heeft een indrukwekkende historie. Negen verschillende pauzen verbleven hier in de 14e eeuw in het Palais de Papes. Dit fantastische bouwwerk staat samen met het centrum van Avignon op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is zeker een kijkje waard. Andere bezienswaardigheden in Avignon zijn de Pont d ’Avignon en de historische stadsmuren waar je een gezellige wandeltocht langs kunt maken.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality