Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Wijnvakantie

Voor een wijnvakantie ben je bij Charme & Quality zeker aan het goede adres! Wij hebben veel bestemmingen in de Chianti-streek in Toscane, dé plek voor een vakantie vol wijnkennis en wijnproeverijen. Maar ook bijvoorbeeld aan het Gardameer of bij Venetië kun je de wijngaarden in de buurt bezoeken.

Bereid je voor

Als je dit goed van tevoren plant en bespreekt, kun je vaak een interessante rondleiding krijgen bij één van de wijnboerderijen in de buurt van je vakantiebestemming. Ben je met een groep? Dan willen ze vaak ook wel een proeverij organiseren speciaal voor jullie. Soms zijn er ook vaste tijden waarop je mee kunt gaan met een rondleiding en/of proeverij.

Ook is het mogelijk om een wijnroute te doen, dan ga je langs verschillende wijnboerderijen. Er zijn in heel Italië maar liefst 150 wijnroutes! De Lonely Planet maakte een lijst van de mooiste wijnroutes ter inspiratie. Ook kun je bijvoorbeeld de Italiaanse app Strade del Vino di Toscana downloaden. Hier vind je verschillende routes die je kunt volgen, en de informatie staat er ook in het Engels op.

Wijnkennis op de agriturismo

Als je op een agriturismo verblijft waar nog zelf wijn wordt geproduceerd, zullen de eigenaren je met alle plezier meer vertellen over hun productieproces. In sommige gevallen mag je helpen met druiven plukken, en in de meeste gevallen wordt er ook een wijnproeverij georganiseerd voor de gasten.

Bij een agriturismo met eigen restaurant kun je soms zelfs een cursus krijgen over welke wijn je het best met welk eten kunt combineren. Of er wordt gewoon een gezellige pizza-avond met een glaasje wijn erbij gehouden. Wel zo gezellig!

Ga dus naar een bestemming waar je direct van de eigenaren je wijnkennis kunt verbreden, of ga met de auto zelf op onderzoek uit en volg een wijnroute!

Charme & Quality