Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met het vliegtuig

Je verlangt naar een zonnige vakantie binnen Europa. Je wilt luxe kamperen, maar je hebt geen zin om met de camper of caravan te reizen? Neem het vliegtuig! Zo bereik je sneller je bestemming en hoef je je geen zorgen te maken over de accommodatie. In ons aanbod hebben wij diverse vakantieadressen die vlakbij een vliegveld liggen. Wat dacht je van Sardinië, waar je na een korte vlucht aankomt op Alghero Airport? Of het zonnige Florence? Binnen een half uur zit je al heerlijk met je voeten in het zwembad te genieten van de zon en het uitzicht.

Boeken van de vliegtickets

Het boeken van je vliegtickets lijkt makkelijk, maar toch is het belangrijk om goed op te letten bij het boeken. Iedereen wil het liefst zo goedkoop mogelijk kunnen vliegen. Daarom is het belangrijk om meerdere websites in te schakelen wanneer je je tickets wilt gaan boeken. Zo weet je zeker waar je de goedkoopste vliegtickets kunt scoren!

Als je op vakantie gaat is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je het een en ander aan bagage meeneemt. Wanneer je je vliegticket hebt geboekt heb je meestal recht om een stuk handbagage mee te nemen op je vlucht. Je handbagage moet voldoen aan bepaalde afmetingen en mag gemiddeld niet zwaarder zijn dan 10 kg. Dit kan verschillen per maatschappij, dus zoek van te voren op aan welke eisen je handbagage aan moet voldoen.

Wil je toch meer bagage meenemen op vakantie? Dat is natuurlijk mogelijk. Bij elke vliegtuigmaatschappij kun je ruimbagage boeken voor ongeveer tussen de € 15 en € 30 voor een enkele reis. Het bedrag verschilt door het gewicht wat je wilt meenemen. Mocht je ruimbagage willen boeken, is het wel het slimste om dit gelijk te doen bij het boeken. Hierdoor voorkom je onnodige kosten wanneer je je ruimbagage boekt op het vliegveld.

Wat moet je weten voordat je vliegt?

Wanneer je op vakantie gaat met het vliegtuig, wil je natuurlijk zeker weten dat alles goed geregeld is. En dan hebben we het niet alleen over de accommodatie en de vlucht. Neem bijvoorbeeld je reisverzekering. Je wilt natuurlijk zeker weten dat je goed verzekerd bent wanneer je op vakantie bent. Heb je last van vlucht vertraging of vlucht annulering? Kijk dan op de website van Aviclaim of je recht hebt op compensatie!

Wanneer je de volgende dag gaat vliegen, is het handig om 24 uur van te voren alvast in te checken. Hierdoor voorkom je lange rijen op het vliegveld en kun je gelijk door naar de security check. Mocht je ruimbagage hebben geboekt is dit mogelijk, omdat je je bagage dan moet afgeven bij de incheckbalie.

Ben je van plan om vloeistoffen mee te nemen mee te nemen in je handbagage? Dat is beperkt toegestaan in het vliegtuig. Ieder mag maximaal 1 liter aan producten meenemen waarvan per product niet meer dan 100 milliliter mag bevatten. Stop de producten in een doorzichtige hersluitbare zak zodat je vlekkeloos door de security check komt.

Fijne vlucht!

Charme & Quality