Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met de auto

Alle bestemmingen van Charme & Quality zijn bereikbaar met de auto, maar sommige wat beter dan andere. Hier lees je onze tips en waar je op moet letten als je op vakantie met de auto gaat.

Voorbereiding

Het is fijn om goed voorbereid op reis te gaan, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Denk bijvoorbeeld aan adressen waar je goedkoop kunt tanken en eventuele overnachtingsadressen voor onderweg. Ook een ANWB lidmaatschap dat geldig is in Europa kan handig zijn, want pech onderweg is niet fijn. Zo wordt je snel geholpen. Als je je auto voor je vakantie nog even laat nakijken bij de garage, is de kans op pech al weer een stuk minder groot.

Ook belangrijk is natuurlijk om genoeg eten bij je te hebben. Smeer van tevoren je broodjes, neem wat fruit mee en ook een koekje of een snoepje is af en toe wel fijn. Zorg ook voor genoeg kleingeld voor in de koffieautomaat of de wc’s!

Overnachten

Als je echt ver moet rijden, kan een overnachting een uitkomst bieden. Onderweg naar Italië zullen de meesten dan in Oostenrijk of Zwitserland terecht komen, afhankelijk van de gekozen route. Oostenrijk is qua prijs wat aangenamer, maar ook in Zwitserland kun je natuurlijk heerlijk overnachten tussen de bergen. Vaak is een wintersporthotel dat in de zomer ook open is, goed te betalen buiten het winterseizoen.

Met de boot

Als je bijvoorbeeld naar Corsica, Sardinië, Sicilië of Elba op vakantie gaat, moet je even met de auto op de boot. Dit is meestal geen enkel probleem, en de tickets kun je vaak ook ter plekke krijgen. Maar het is ook wel fijn om dit van tevoren te regelen. Op deze website kun je een overtocht boeken naar Elba, Corsica en Sardinië. Hier is het mogelijk om overtochten naar Sicilië te vinden.

Een goede voorbereiding zorgt dus voor een fijne reis!

Charme & Quality