Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met animatie

Als je met je kinderen op vakantie gaat, is een bestemming met animatie op vakantie natuurlijk ideaal. Soms wordt er af en toe wat georganiseerd op een kleinschalig park. Op de grotere vakantieverblijven is vaak de hele dag van alles te doen met het animatieteam!

Volop plezier

Bij een agriturismo met animatie worden vaak bijzondere activiteiten georganiseerd voor de kinderen, zoals een speurtocht in het bos. Of wat dacht je van gezellig knutselen in de ochtend en lekker dansen met de minidisco! Als er dieren zijn bij de agriturismo, is een ponyritje vaak ook mogelijk. Of help mee met het voeren van de kippen en de geiten!

Bij grotere parken kun je bijvoorbeeld ook Aquagym, Splashdance, voetbalwedstrijdjes en soms zelfs grotere shows verwachten. Of wat dacht je van een talentenjacht of een show waarin de kinderen zelf mee mogen doen?

Van knutselen tot The Lion King

Hoe uitgebreid de animatie is, hangt vaak af van de grootte van het park, maar ook van welke doelgroep er vooral komt. Op een camping met veel tieners zullen vooral sporttoernooitjes populair zijn. En op een plek waar je vooral voor de rust komt, zal er ’s avonds geen grote show zijn, terwijl andere bestemmingen daar juist weer om bekend zijn. Wat meestal wel standaard wordt georganiseerd, is een knutseluurtje en een minidisco.

Naast sport en avondshows, kunnen er verder ook spelletjes gedaan worden in het zwembad, of wat dacht je van een schattenzoektocht? Ook de avondactiviteiten kunnen heel divers zijn. Van een lampionnentocht tot een versie van The Lion King waarin de kinderen zelf een grote rol hebben.

Animatie voor volwassenen

Soms worden er ook activiteiten voor volwassenen georganiseerd, zoals aquagym, yoga of een lesje Italiaans! Bij agriturismo’s kun je soms ook meedoen aan een kookcursus, een wijnproeverij of een pizza-avond!

Met animatie op vakantie geniet je dus extra van de zomer!

Charme & Quality