Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Bij de boer

Als je op zoek bent naar een vakantie bij de boer, zit je bij Charme & Quality zeker goed! Wij bieden veel agriturismo’s in Italië, Frankrijk en Spanje. Italië, en vooral Toscane is de echte agriturismo bestemming bij uitstek. Maar ook in de rest van Italië (en Europa) vind je deze opgeknapte boerderijen.

Wat is een agriturismo?

Maar wat is een agriturismo nou eigenlijk? Het is een boerderij die nog in werking is, waar de eigenaren ook accommodaties voor toeristen in hebben gemaakt om zo extra inkomsten te hebben in de zomer. Soms is het ook een gerenoveerde oude boerderij die volledig is gericht op het toerisme.

Agriturismo’s zijn er in alle soorten en maten. Je kunt er als enige gast verblijven, of er zijn beperkte plekken tot 5 gezinnen. Sommige agriturismo’s zijn juist heel groot en hebben wel 15 tot 20 appartementen op het landgoed. In de ene agriturismo zijn er verschillende kamers in het hoofdgebouw, en in de andere zijn er losstaande huisjes of appartementen. Ook kunnen er Glamping accommodaties op het terrein zijn geplaatst. Meer informatie over agriturismo? Lees deze pagina ook eens!

Ontdek de cultuur

Een verblijf bij de boer is een ideale bestemming om de cultuur van een gebied te ontdekken. Bij veel agriturismo’s wordt er wel eens gekookt met lokale producten voor de gasten, of zelfs een kookles gegeven. Als er bijvoorbeeld wijn wordt geproduceerd door de boer, kun je meestal wel eens meedoen aan een wijnproeverij. Vergeet vooral niet de heerlijke zelfgemaakte producten in te slaan voor thuis!

Als je er bent, is het ook leuk om meteen het landleven mee te maken. Op boerderijen met dieren is het bijvoorbeeld wel eens mogelijk om te helpen met voeren. En twijfel natuurlijk niet om al je vragen over de cultuur en de omgeving te stellen! De eigenaren zijn er vaak trots op waar ze vandaan komen en vertellen je graag meer.

Charme & Quality