Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met de TGV naar je bestemming in Frankrijk

Frankrijk is de ideale bestemming om met de trein te bezoeken. De beroemde TGV brengt je in een paar uur naar het zuiden van Frankrijk. Geen files, geen drukke luchthavens… Ideaal! Lees in dit blog wat je moet weten als je met de TGV naar Frankrijk wilt.

De zomer-TGV of zon-Thalys

In juli en augustus rijdt er een speciale zomer TGV die je van Amsterdam rechtstreeks naar Zuid-Frankrijk brengt in 6 uur tijd! Je stapt dus gewoon in Nederland op en stapt bij het juiste station in Frankrijk weer uit.  Avignong, Aix-en-Provence, Marseille… Wat jij wilt! De Thalys naar Parijs kennen we natuurlijk al langer, maar de zomer-TGV wordt ook steeds populairder. Waarom? Het is een snelle én makkelijke reisoptie.

Wanneer is zo’n vakantie met de zomer-TGV ideaal? Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat naar de Ardèche. Het openbaar vervoer in de Ardèche is voor Franse begrippen erg goed georganiseerd, waardoor je vanaf het station gemakkelijk op je camping komt. Je hebt bij de meeste campings een bushalte vlakbij, vanwaar de bus je naar grotere steden als Montélimar en Valence brengt. Beide steden zijn stops van de zomer-TGV. Ook als je naar het meest zuidelijke puntje van Frankrijk gaat, is de TGV een goed vervoersmiddel. De trein rijdt tot aan Marseille. Vanaf hier reis je gemakkelijk verder naar je bestemming.

Treinreizen in Frankrijk

Ook als je niet via deze route op vakantie gaat zijn er genoeg mogelijkheden om met de trein op reis te gaan. Ik reis zelf graag via Lyon, omdat je dan geen overstap hebt in Parijs (en dus niet heel Parijs door hoeft te hollen met je koffers). Vanaf Brussel-Zuid gaat er een rechtstreekse trein naar Lyon en vanaf daar kun je verder reizen naar de vakantiebestemming die je wilt. Het zal nooit langer duren dan je autoreis en het reist erg relaxed. Met een beetje geluk stap je op een trein waar ze ook stopcontacten hebben, zodat je je telefoon of laptop kunt opladen. Voor een stedentrip raad ik treinreizen sowieso aan. Voor verblijven op een camping raad ik aan om even te kijken hoe het ov is in de regio en op basis daarvan je beslissing te maken. Neem vooral ook eens een kijkje op de Franse website voor treinreizen. Hier zijn vaak acties en kortingen op tickets om naar Frankrijk te reizen met de trein. En er is een Engelse versie van de website, dus je hoeft je geen zorgen te maken om je gebrek aan kennis van de Franse taal.

Zomer TGV - SNCF

Deze zomer op vakantie naar Frankrijk? Bekijk hier onze bestemmingen!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality