Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Stedentip: Salzburg

Een stad midden in de natuur!

Families, jongere stellen, oudere koppels en mensen die alleen reizen: zij verblijven allemaal graag een paar daagjes in de bruisende stad Salzburg. Charme selecteerde vier leuke bezigheden in de historische woonplaats, waarvan de Altstadt op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

1. Mozart

Ondanks zijn vele reizen, was Salzburg Mozarts woonplaats sinds zijn geboorte. Zijn geboortehuis is het gele huis op de Getreidegasse, nummer 9, derde verdieping. In het huis kun je de originele instrumenten van Mozart bewonderen, zoals het klavichord waarop hij “die Zauberflöte” componeerde.

mozart-116823_1920

Ook naast dit geboortehuis wordt je overal aan Mozart. Zo vindt je zijn woonhuis op de Makartplatz, zijn er pleinen naar hem vernoemd en staan er door heel Salzburg verschillende standbeelden.  Daarnaast zijn er elke zomer de Salzburger Festspiele, waarin Mozarts muziek wordt gespeeld.

2. Sound of Music

In Salzburg is ook de Sound of Music opgenomen! Verschillende opnameplekken zijn bewust intact gehouden, zoals het huis van de familie Von Trapp (“Schloss Leopoldskron” en “Schloss Frohnburg”), de tuin waar Liesl en Rolf zingen (“Schloss Hellbrun”), en verschillende plekken waar Maria en de kinderen lopen tijdens “Do, Re, Mi”.

De musical was lange tijd helemaal niet zo populair in Salzburg zelf, waarschijnlijk doordat de Amerikanen en het verhaal nogal hebben geromantiseerd. Nu hebben de Salzburgenaren zelf ook een musical op het verhaal gemaakt, een die dichter bij de waarheid ligt.

3. Musea

In Salzburg zijn er twee soorten musea. De eerste soort gaat alleen over Mozart en zijn muziek. Bezoek in deze categorie de bovengenoemde huizen.

In de tweede categorie vallen de musea die gekochte rijkdommen tentoonstellen, zoals schilderijen en architectuur. Deze Salzburgse rijkdom kwam voor uit de zoutwinning. Bezoek hier zeker de bekende vesting Hohensalzburg, het Haus der Natur en de Residenz (met werken van Rembrandt, Brueghel en Rubens).

4. Kerken

Het bekendste gebouw is de barokke Dom van Salzburg. Deze staat op hetzelfde plein als de Residenz, midden in de Altstadt.

Daarnaast zijn de St. Peterskirche en de Franziskanerkirche een bezoekje waard. Beide vallen onder de oudste kerken van de stad.

De dom van Salzburg

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality