Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Stedentip: Lucca

Stadsmuren en eeuwenoude architectuur: een historische plek!

Historie

Eeuwenoude architectuur en lange stadsmuren, dat zijn de kenmerken van de stad Lucca. Deze stad is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Lucca in de regio Toscane. De stad is een van de rijkste steden in het noorden van Italië. De oorsprong van Lucca is niet geheel duidelijk. Volgens sommigen werd het gesticht door de Etrusken. Anderen stellen dat de Liguriërs de stichters zijn. Feit is dat deze stad een rijke historie kent. Al twee eeuwen voor Christus werd Lucca genoemd door de geschiedschrijver Livius. De stad is geheel ommuurd en dit is hoogstwaarschijnlijk altijd al zo geweest. De huidige vestigingsmuren zijn echter pas tussen 1504 en 1645 gebouwd. Dit werd gedaan om aanvallen uit Florence tegen te gaan.

Cultuursnuiven in Lucca

Voor cultuursnuivers is Lucca een waar walhalla. De stadsmuren, de pleinen en de kerken zijn prachtig om te zien. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de prachtige Duomo di San Martino. Ook het Piazza Napoleone is een aanrader. In het hoogseizoen wordt hier het Lucca Summer Festival gehouden. Een liefhebber van klassieke muziek? Dan is Casa di Puccini iets voor jou. De stad is namelijk de geboortestad van de beroemde componist Puccini en zijn huis staat open voor publiek. Musea zijn er ook genoeg te vinden, waar prachtige kunstcollecties te bewonderen zijn.

Dom van Lucca

Eropuit!

Naast cultuur is ook de natuur in en rondom Lucca prachtig. Zo vind je in de stad zelf de Orto Botanico di Lucca. Een prachtige botanische tuin waarin je heerlijk kunt wandelen. In de nabije omgeving van de stad vind je bossen, bergachtige gebieden en ongerepte natuur. Garfagnana, wat ten noorden ligt van Lucca, is een echte must see voor natuurliefhebbers. Parco di Pinocchio is ook een aanrader. Dit park is gelegen in Collodi, wat de geboorteplaats is van de schrijver van Pinokkio. Het park is voor zowel jong als oud. Je vindt er tentoonstellingen, een vlinderserre en leuke spelletjes voor kinderen.

Parco di Pinocchio - Lucca

Tip: Huur een auto en verken de omgeving, je zult versteld staan. Je vindt er pachtige Toscaanse landschappen met als culturele hoogtepunten eeuwenoude kastelen middenin de natuur.

Italiaanse lekkernijen voor het grijpen

Typische Italiaanse delicatessen vind je ook in de stad. Zo zijn er veel gelateria’s te vinden. Dagelijks wordt hier vers Italiaans schepijs gemaakt. Of wat dacht je van een kookcursus waar je zelf aan de slag kunt met lokale producten? Ga bijvoorbeeld truffel jagen tijdens de kookcursus Sapori a Saperi. Of volg een kookworkshop bij Chef Paolo Monti’s. Liever genieten van andermans kookkunsten? Geen enkel probleem. De stad heeft genoeg leuke restaurants waar je heerlijk kunt genieten van de Italiaanse keuken.

Kortom, Lucca is een stad dat veel te bieden heeft. Van cultuur tot natuur. Je vindt het er allemaal!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality