Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Stedentip: Arezzo

Middeleeuwse sfeeren in Toscane

Boven op een heuvel, tussen alle groene valleien van Toscane ligt de stad Arezzo. De stad werd door de Etrusken gesticht en vormde het centrum van een van hun vorstendommen. Later namen de Romeinen de macht over en noemden de stad Arretium. In de middeleeuwen stond de stad bekend vanwege zijn metaalwerkers en pottenbakkerijen, met name vanwege de prachtige juwelen en sieraden. Maar ook in deze moderne tijd is er in Arezzo nog van alles te beleven! Wist je bijvoorbeeld dat de stad toneel stond voor de film La vita è bella?

1. La Giostra

Voor de liefhebbers van cultuur en natuur is het aan te raden om de stad eens in juni of september te bezoeken. Tijdens de een-na-laatste zaterdag van juni, of op de eerste zondag van september vindt namelijk La Giostra plaats: het steekspel waarbij men terug gaat naar de tijd dat de Saracenen bij Arezzo voor de poort stonden. Tijdens dit festival is het hele centrum gehuld in Middeleeuws en strijden de vier wijken van Arezzo om de eer onder veel vlagvertoon en acteerwerk: een adembenemend schouwspel.

2. Piazza Grande

Ofwel het grote plein: daar waar La Giostra daadwerkelijk plaatsvindt, is ook de rest van het jaar een bezoek waard. Wanneer je over dit plein wandelt en om je heen kijkt, waan je je terug in de Middeleeuwen. Door de karakteristieke gebouwen en de authentieke rode steentjes op de grond heb je het gevoel alsof je door een openluchtmuseum wandelt. Gebouwen die je om het plein zult vinden zijn de Santa Maria del Pieve, de Logia van Vasari en het bisschopspaleis Cofani-Brizzolari en nog veel meer.

3. Duomo Arezzo

Een van de oudste kathedralen van heel Toscane is de kathedraal van Arezzo. De bouw van deze kathedraal, gewijd aan Sint Petrus en Sint Donatus, heeft bijna drie eeuwen geduurd! Hoewel de Gotische stijl van de kerk aan de buitenkant nogal sober aandoet, is de binnenkant om bij weg te stellen. Verschillende oude meesters en kunstenaars wilden meewerken aan het project. Zo werd het doopvont gebouwd door Donatello en maakte Vasari het koorgestoelte. Ook de glas-in-lood ramen zijn een ware mustsee!

"tuscany field", "san quirico d'Orcia", "val d'orcia", sienna, arezzo, "san quirico", Italy, tree, green, sky, nature, pattern, landscape, grass, summer, plant, spring, mountain, field, farm, background, outdoor, country, europe, wheat, italian, hill, land, ground, countryside, seed, agriculture, farming, tuscany, farmland, cypress, chianti, crop, cereal

4. Palazzo dei Priori

Op het hoogste punt van de stad vind je dit prachtige palazzo, aan het piazza della Libertà. Dit stadhuis van de stad is gebouwd in de 14e eeuw en ook hier proef je weer de middeleeuwse sfeer. Daarnaast biedt de toren een prachtig uitzicht over de omgeving. Tegenwoordig is dit vroegere stadhuis meer een museum met allerlei prachtige kunstwerken.

Naast deze vier hoogtepuntjes zijn er nog veel meer bezienswaardigheden, zo liggen er om het piazza della Libertà nog enkele oude stallen. Het is een echte stad voor iedereen die houdt van die authentieke Middeleeuwse en Italiaanse sfeer!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality