Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Schoolvakanties in 2017

Plannen maar!

De tijd om je te oriënteren op een geweldige vakantie komt er weer aan! Lekker met het gezin in het voorjaar nog even een vakantiehuisje boeken. Of in de zomer een aantal weken naar een agriturismo is Toscane of Le Marche. Er is keuze genoeg, waar wanneer kun je nou precies boeken, want wanneer hebben de kinderen precies vakantie? Een goed idee om even de schoolvakanties in 2017 op een rijtje te zetten!

Voorjaarsvakantie 2017

We beginnen al vroeg met de voorjaarsvakantie dit jaar. Regio Noord mag op 18 februari al de vlaggen uit hangen, want dan begint de voorjaarsvakantie voor hen, tot en met 26 februari. Regio midden en zuid hebben van 25 februari  t/m 5 maart 2017 vakantie. Een perfecte timing om aan het eind van de winter nog een leuke winterbestemming op te zoeken, of direct naar de zon te vliegen!

shutterstock_23698039

Meivakantie 2017

Voor de meivakantie wordt geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende regio’s. Heel Nederland heeft vanaf 22 april tot en met 30 april vakantie. Nu zul je wel denken, hoe zit het dan met Bevrijdingsdag? Want dit valt dit jaar niet in de meivakantie, tenminste, niet bij alle scholen. Scholen hebben namelijk zelf de keuze om een week langer meivakantie te houden. Waardoor Bevrijdingsdag alsnog wel in de vakantie valt. Let dus goed op de kalenders van de scholen als je in deze week op vakantie wilt.

Zomervakantie 2017

En dan tot slot, de zomervakantie. De vakantie waarin  we allemaal onze spullen pakken en gaan genieten van een aantal weken aan de Côte d’Azur, de Costa Brava of de Italiaanse rivièra. Of allemaal, waarom ook niet? De data per regio zijn als volgt:

  • Regio midden: 8 juli tot en met 20 augustus
  • Regio zuid: 15 juli tot en met 27 augustus
  • Regio noord: 22 juli tot en met 3 september

Soms is het net even moeilijk om de regio’s uit elkaar te halen. Waar ligt precies de scheiding van regio midden en zuid? Of noord en midden? Gelukkig heeft de rijksoverheid dat alvast even op een rijtje gezet! Bekijk het hier!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality