Roadtrip langs de witte dorpen in Andalusië

Op vakantie in Andalusië: genieten van de heerlijke hete zomers, de gezellige Spaanse cultuur en het prachtige landschap. In het Zuid-Spaanse gebied is er genoeg te ontdekken. Een van de meest mooie parels van de omgeving zijn de witte dorpen van Andalusië, ofwel Los Pueblos Blancos. In het prachtige landschap liggen tientallen volledig wit gekleurde dorpen. De dorpen liggen verspreid over het gebied in de bergen. De meeste dorpen bevinden zich in het berglandschap van Sierra de Grazalema en in de Alpujarras. Kenmerkend voor de dorpen is niet alleen de witte kleur, maar ook hun authenticiteit. De huizen en de straatjes in de oude steden zijn nog steeds zoals vroeger. Oude balkonnetjes, schoorstenen en verroeste lantaarnpalen zijn allemaal nog te vinden in los Pueblos Blancos. Ook zijn de straten in deze dorpen ontzettend sfeervol, dankzij de bloemengevels en de smalle Zuid-Spaanse straatjes.

Witte dorpen in Andalusië

Tour langs de witte dorpen in Andalusië

Om de witte dorpen te bezoeken zijn verschillende routes mogelijk. Zo worden er veel tours aangeboden door reisorganisaties. Daarnaast kan je natuurlijk ook gewoon je eigen route uitstippelen. Hieronder staan enkele routes om een idee te krijgen via welke routes de dorpen te bezichtigen zijn.

Allereerst de bekendste route: “Ruta de Los Pueblos Blancos”. Dit is de toeristische route langs de populairste witte dorpen. Tijdens de tour ga je van het dorpje Arcos de la Frontera tot aan Ronda. Deze tour gaat vooral door de bergen. Terwijl je onderweg bent, kan je dus genieten van het prachtige ongerepte landschap van Andalusië.

Daarnaast is het ook mogelijk om juist een wat onbekendere route te nemen. Deze tour is veel minder toeristisch. Deze onbekende route bevindt zich in het oosten van Andalusië. Veel van de dorpen, tijdens deze route, liggen dichtbij de Sierra Nevada. De route is dus goed te combineren met wandelen in de bijzondere bergen. Langs deze route liggen vele prachtige dorpen in de bergen te schitteren. Aangezien het er minder toeristisch is, is deze tour iets rustgevender.

Witte dorpen in Andalusië

Geniet van de prachtige Zuid-Spaanse sferen in de witte straten van Andalusië en bekijk hier het aanbod voor een vakantie naar het zonnige Zuid-Spaanse gebied. 

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde campings

Resort las Mayoralas - Charme & Quality
8,9

Resort las Mayoralas

Andalusië, Spanje

 • Eigen zwembad
 • Ligweide met tuinstoelen
 • Karakteristieke inrichting

Vanuit je eigen bungalow en privé-zwembad heb je een prachtig uitzicht over de vallei en de omringde bergen. Het is een Andalusisch sprookje!

Resort las Ardales - Charme & Quality
9,4

Resort las Ardales

Andalusië, Spanje

 • Direct in het stadscentrum
 • Zwembad en whirlpool
 • Karakteristiek ingericht

Op zoek naar een vakantie in Andalusië waar je heerlijk kunt genieten? Op Resort las Ardales lukt dit zeker met alle faciliteiten!

Casas de Montejaque - Charme & Quality
7,1

Casas de Montejaque

Andalusië, Spanje

 • Groene omgeving
 • Gebouwd tegen de bergen
 • Gerenoveerd en karakteristiek

Je volgende vakantie naar Andalusië in Spanje? Kies voor Casas de Montejaque. Prachtige gerenoveerde vakantiewoningen!

Pagina delen

Resort las Mayoralas - Charme & Quality
8,9

Resort las Mayoralas

Andalusië, Spanje

 • Eigen zwembad
 • Ligweide met tuinstoelen
 • Karakteristieke inrichting

Vanuit je eigen bungalow en privé-zwembad heb je een prachtig uitzicht over de vallei en de omringde bergen. Het is een Andalusisch sprookje!

Charme & Quality