Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Paradijsjes in Salzburgerland

3 absolute aanraders!

Salzburgerland, een deelstaat van Oostenrijk, stikt van de paradijselijke plekken. Vooral qua natuur is het adembenemend. Niet zo gek dat veel toeristen hier jaarlijks naartoe reizen om deze wonderschone natuur met eigen ogen te bekijken. Wij delen graag een aantal van deze paradijselijke plekken met jou!

De Krimml watervallen

Iets wat je absoluut moet zien tijdens je bezoek aan Salzburgerland is de Krimmler Wasserfälle. Deze 380 meter hoge waterval is de hoogste gefaseerde waterval van Europa. In drie fases van 140, 100 en weer 140 meter, stort het water uit de Krimmler Ache naar beneden. De waterval is gelegen in het nationale park Hohe Tauern, wat een prachtig natuurpark is met hoge bergmassieven. Langs de drie watervallen loopt een pad helemaal naar boven die je kunt bewandelen. Daarnaast is er de Tauernfietsroute die tot aan Salzburg voert. Of je nu te voet of met de fiets gaat, de Krimml watervallen zijn zeker de moeite waard!

Salzburgerland

Met de trein door Salzburgerland

Zittend vanachter je treinraam is misschien wel de meest relaxte manier om het Salzburgerland te ontdekken. De prachtige groene omgeving, de hoge bergtoppen en de typische Oostenrijkse dorpjes zijn een lust voor het oog. Trotseer de meest steile rails van Oostenrijk in de Schafbergbahn stoomlocomotief. Of stap in de Pinzgauer Lokalbahn.

De grootste ijsgrot ter wereld

In het Tennengebergte vind je Eisriesenwelt, de grootste ijsgrot ter wereld. Dat is natuurlijk al reden genoeg om deze grot eens met eigen ogen te bekijken. Wat je er kunt vinden? Joekels van ijspegels die boven je hangen, een bevroren waterval en ijstunnels. Het is een variatie aan natuurschoon. Via de 1,5 kilometer grootte opening betreed je de grot, die maar liefst 42 kilometer lang is. In een uur word je rondgeleid door een gids in deze prachtige ijsgrot.

Salzburgerland

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality