Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Op vakantie naar Frankrijk in het najaar: doen!

De zomer is bijna voorbij en voordat je het weet is het alweer winter. Heb je nog zin om wat laatste zonnestraaltjes mee te pakken voordat het echt weer koud wordt in Europa? Dan is een vakantie in het najaar een perfecte getaway. En waar naartoe? Naar Frankrijk! Hieronder geef ik drie voordelen van een vakantie naar Frankrijk in het najaar.

De perfecte temperatuur

Hoewel het in de zomer in Frankrijk flink heet kan worden, is het in het najaar wat koeler. De temperatuur blijft dan zo nu en dan steken op de 23/24 graden. Hierdoor is het niet te warm en is het de perfecte temperatuur om te fietsen of te wandelen tussen het glooiende landschap. In de zomer is een fiets- of wandeltocht vrijwel niet uit te houden met de hitte, maar in het najaar is het in de zon heerlijk. Het argument “dat kan in Nederland ook” valt weg bij de hoeveelheid neerslag die er in Nederland valt. In Frankrijk regent het namelijk in het najaar relatief weinig!

vakantie naar Frankrijk in het najaar

Minder toeristisch

Een heel groot pluspunt: Frankrijk is in het najaar een stuk minder toeristisch. Hooguit de meeste toeristen komen natuurlijk in de vakantieperiode, in het zomerseizoen. We kennen het allemaal: lange wachttijden bij bekende musea, drukke en overvolle stranden en geen stap kunnen zetten bij culturele bezienswaardigheden. Vind je dit ook erg onprettig? Dan is in het najaar reizen heerlijk. Eind augustus eindigt daarbij ook nog de schoolvakantie van de Franse leerlingen. De Fransen die in eigen land op vakantie gaan, zijn dan ook weer thuis. Daardoor is het overal een stuk rustiger en stiller.

Lagere prijzen

Als je in de zomer zoekt naar goedkope vakantiewoningen of vluchten, dan is dat simpelweg bijna niet te vinden. Aangezien iedereen op vakantie gaat in de zomer, lopen de prijzen hoog op. In het najaar kun je daarom vaker profiteren van lagere prijzen, zowel bij je vlucht en vakantiewoning als op je vakantiebestemming zelf. Veel toegangsprijzen van bezienswaardigheden worden ook aangepast op het zomerseizoen. In de grote steden, zoals Parijs of Bordeaux, kan het zelfs zijn dat de prijzen van restaurants veranderen in het najaar. Je zal vaak zien dat je in september minder betaalt dan in juli of augustus!

vakantie naar Frankrijk in het najaar

Al deze voordelen van het reizen naar Frankrijk in het najaar geven dus kans op relaxte stedentripjes. Minder lang in de rij staan bij de Eiffeltoren, goedkopere vluchten en perfect weer om lekker je wandelschoenen aan te trekken. Relax bij je vakantiewoning, want ook met 24 graden in de zon is het heerlijk vertoeven aan het zwembad. Kortom: op vakantie naar Frankrijk in het najaar moet je zeker doen! Ben je nog op zoek naar een vakantiewoning? Klik dan hier voor het volledige aanbod in Frankrijk.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Agriturismo Panieracci

Aart en Wil Ras, 12 oktober 2016

Gezellige sfeer

We hebben enkel een bui regen gehad maar de rest van onze week vakantie, we verbleven eind mei in Italië, was het zonnig en warm weer! We belden dat we later aangekomen waren en even later kwam er iemand van kantoor. Dat was super! Typerend voor Panieracci was de gezellige en aangename sfeer en de aandacht voor het interieur. Het is een landelijke accommodatie, wij hadden een appartement boven op de heuvel Villamagna wat ons een schitterend uitzicht bood en het was ook nog eens rustig gelegen. Het dorpje Villamagna is dan ook onze aanbeveling om zeker te bezoeken. Het is een klein dorpje met een leuke, kleine supermarkt met een erg gezellige gastvrouw. Onze vakantie was gezellig, zonnig en je voelt je zeker thuis op de boerderij van gastheer Mass.

Bezocht Agriturismo Panieracci in mei 2015 met partner.

Bestemming bekijken

Charme & Quality