Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Op roadtrip vakantie? Zo wordt uren doorbrengen in de auto een feestje!

Een roadtrip! Stiekem is dit een van mijn favoriete manieren om vakantie te vieren. Je blijft niet op één bestemming hangen, maar kunt tijdens één vakantie meteen een aantal bestemmingen zien. En onderweg? Dan pak je direct wat highlights mee en rijd je door de mooiste stukjes natuur. Na een paar uur, of een dag heb je weer een totaal andere bestemming bereikt. Een roadtrip is daarmee een super avontuurlijke manier van vakantie vieren. Ik heb het inmiddels meerdere keren gedaan en weet ook dat het soms best pittig kan zijn. Gelukkig heb ik daarvan geleerd en vertel ik je in dit blog hoe je ervoor zorgt dat uren doorbrengen in de auto een feestje wordt. 

Op roadtrip vakantie - Italië

Foto: Chris Holgersson via Unsplash

Zorg voor een volle batterij

Tijdens mijn eerste roadtrip heb ik de fout gemaakt om de auto in te stappen met een volle batterij, maar zonder gadgets waarmee ik mijn mobiele telefoon onderweg kon opladen. Waar mijn mobiele telefoon het normaal gesproken met gemak de hele dag volhoudt, is dat tijdens een roadtrip wel anders. Denk aan navigeren, een benzinepomp opzoeken in de buurt of dubbel checken welke highlights je niet mag overslaan op de route. Tip: koop een autolader en je hoeft je nergens anders meer zorgen over te maken. Denk daarnaast ook aan andere handige telefoon accessoires voor onderweg. Zo is het raadzaam om autohouder aan te schaffen, zodat je veilig en gemakkelijk kunt navigeren. En wil je meerdere apparaten onderweg kunnen opladen? Dan is een powerbank erg handig. 

Zorg voor genoeg eten en drinken

“We stoppen onderweg wel bij een restaurant of supermarkt!”. Deze uitspraak heeft er vaak voor gezorgd dat uren doorbrengen in de auto geen feestje werd. In het buitenland kan het nu eenmaal wat langer duren tot je een restaurant of supermarkt tegenkomt, of degene met wie je reist heeft nog niet zoveel trek als jij. Neem dus altijd wat te eten en drinken mee. Ook handig wanneer je onverwachts met pech stil komt te staan. 

Zorg voor muziek

Naar de radio luisteren in het buitenland is leuk wanneer je door Italië crost en er ondertussen Italiaanse hits door de speakers vloeien, maar tijdens een roadtrip gaat dit lang niet altijd op. In de bergen heb je vaak geen ontvangst en je kunt soms een eeuw blijven switchen tot je weer een leuk radiostation hebt gevonden. Download daarom muziek voordat je vertrekt en stel een leuke afspeellijst samen. 

Op roadtrip vakantie - Muziek

Foto: Fimpli via Unsplash

Maak foto’s onderweg

De eindbestemming is natuurlijk het doel van je roadtrip. En dat zorgt ervoor dat je onderweg soms een beetje vergeet om te genieten. Je wilt dan het liefst doorrijden, zodat je zo snel mogelijk aankomt op de volgende bestemming. Maar het allerleukste aan een roadtrip is de weg naar je volgende bestemming. Stop dus zeker op mooie plekken en leg dit vast op beeld. Wedden dat je hier achteraf blij mee bent? Zeker wanneer jij met je reisgezelschap op die foto staat. Uit ervaring heb ik geleerd om een selfie stick mee te nemen tijdens een roadtrip. Die mooie plekken onderweg zijn vaak heel rustig en daarom juist extra bijzonder, maar dat zorgt er wel voor dat je vaak niemand kunt vragen een foto te maken waar jullie zelf opstaan. 

Op roadtrip vakantie - selfie stick

Foto: Steve Gale via Unsplash 

Download offline kaarten

Niet alleen je batterij, maar ook je mobiele data vliegt er doorheen tijdens een roadtrip vakantie. Tenminste, wanneer je navigeert met online kaarten. Download voor je vertrek (met wifi) daarom een kaart via Google Maps voordat je vertrekt. Ga je bijvoorbeeld op roadtrip naar Italië? Selecteer dit land dan of alleen het deel van het land waar je daadwerkelijk doorheen gaat reizen. Hoe je dit doet? Open Google Maps, klik links bovenaan op de drie streepjes en kies voor “offline kaarten”. Kies vervolgens voor “Aangepaste kaart” en maak een selectie op de wereldkaart. Klik op “downloaden” en je bent ready to go!

Op roadtrip vakantie - navigatie

Foto: Isaac Mehegan via Unsplash 

En denk jij dat je klaar bent voor je roadtrip en uren doorbrengen in de auto een feestje wordt met deze tips? 

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality