Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Op culinaire stedentrip in Italië: tips

Vorige week dook ik de keuken in met vriendinnen om bij te praten en ondertussen verse pasta te maken. Sindsdien ben ik weer gaan dromen over een culinaire stedentrip in Italië. Nadat ik vorig jaar Rome heb bezocht en daar enorm veel heerlijke lokale gerechten heb geproefd, denk ik nu na over mijn volgende stedentripbestemming. Maar welke bestemming het ook gaat worden, er zijn activiteiten die ik in elke stad in Italië zal ondernemen. Daarom deel ik mijn tips in dit blog. 

Restauranthoppen en pasta proeven

Of je nu naar Florence of Rome vertrekt voor je culinaire stedentrip in Italië, er is een activiteit die ik standaard op mijn to do list zet tijdens een vakantie in dit land: restauranthoppen. Het leuke is dat iedere stad in Italië zijn eigen specialiteiten heeft en dat je dus altijd weer nieuwe gerechten proeft. Het maakt niet uit hoevaak je al in Italië bent geweest, elke keer verrast de Italiaanse keuken je opnieuw. Zelf vind ik het heerlijk om op deze manier inspiratie op te doen. Ik bestel het liefst de meest bijzondere pastasoorten, om deze vervolgens thuis zo goed mogelijk na te maken. 

Culinaire stedentrip in Italië - verse ravioli

Foto: Toa Heftiba via Unsplash 

Leg het vast!

Tijdens het proeven van al die soorten pasta’s houd ik mijn telefoon standaard in de aanslag. Ik vind het heerlijk om foto’s te maken van al het lekkers dat ik proef. Dit maakt de vakantiebeleving voor mij meer dan compleet. Daarom zorg ik er altijd voor dat ik een powerbank bij me heb, want ik wil natuurlijk niet zonder batterij komen te zitten. Daarnaast is het scherm van mijn mobiele telefoon al te vaak kapot gevallen wanneer ik mezelf in allerlei bochten probeer te wringen om de mooiste foto te maken. Zelf heb ik een Iphone die ik bescherm met een Iphone Xr screenprotector, maar vergeet zeker niet om een leuk hoesje aan te schaffen voor je op reis naar Italië gaat. 

Wijn proeven in Italië

Net als het proeven van (bijzondere) pasta’s mag ook het proeven van wijn niet ontbreken tijdens je culinaire stedentrip in Italië. Ook voor wijn geldt dat elke stad en regio zo zijn eigen wijn kent. Vaak kun je zelfs langs gaan bij lokale wijnboeren om te zien hoe de wijn wordt geproduceerd en kun je aan het eind een glaasje proeven. 

Wijn proeven tijdens een culinarie stedentrip in Italië

Foto: Zan via Unsplash 

Bezoek een delicatessenwinkel

Heb je je buik rond gegeten en genoeg inspiratie opgedaan voor nieuwe recepten? Bezoek voordat je terugkeert naar Nederland dan nog een aantal delicatessenwinkels. Koop de lekkerste lokale ingrediënten zodat je deze thuis kunt gebruiken in je eigen gerechten. Hoe leuk is dat! Nodig je familie of vrienden uit en verwen ze met een Italiaans diner. 

En welke stad wil jij bezoeken tijdens je culinaire stedentrip in Italië?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Residence Borgo Verde

Familie Kriekaard, 23 maart 2017

De locatie is super!

De locatie is super. De gerenoveerde appartementen zagen er ook goed uit (jammer genoeg zaten wij in een oud appartement waarbij het bed meer leek op een hangmat dan op een bed. Zou dus wel aanraden en dan met de tip dat men om een gerenoveerd appartement moet vragen. Tips in de omgeving: Het dorpje. De fietsroute over de oude tramrails. San Remo. Het zwembadparadijs voor mensen met kinderen.

Bezocht Residence Borgo Verde in september 2016 met partner.

Bestemming bekijken

Charme & Quality