Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Ontdek sprookjesachtig Portugal in Sintra

“Er was eens….” Deze wereldberoemde zin schiet direct door jouw gedachten wanneer je het meest sprookjesachtige gebied van Portugal ontdekt. Sintra, een verzamelplaats van magisch mooie kastelen, paleizen en kloosters. Wandel rond en je krijgt vanzelf het gevoel dat je zomaar ridders, jonkvrouwen en magiërs tegen het lijf kunt lopen.

Koninklijke paleizen & fantasiekastelen

Zoveel mogelijk pracht en praal verzameld op een plek. Weelderige tuinen en majestueuze bouwwerken als kastelen, paleizen en kloosters. Allemaal buitenhuizen van de voormalige koningen en gefortuneerden uit die tijd. Het lijkt wel een soort van Efteling, maar dan in Portugal. De naam Sintra is afgeleid van het Keltische woord Cynthia. Dit betekent maan. De omgeving is groen en voorzien van diverse parken van enorme afmetingen. Waterputten, fantasierijke torentjes en verborgen trappetjes. Fonteinen, romantische hoekjes en kleurrijke bloemen en planten. Je waant je helemaal in de wereld der sprookjes.

Kleurig fantasiekasteel Palácio Nacional da Pena

Een van de “zeven Wonderen van Portugal”, dat zegt nogal wat. Dit kleurige fantasiekasteel is dan ook echt bijzonder om te zien. Hoewel Sintra nog vrij onbekend is, komen de meeste toeristen speciaal voor dit betoverende slot. Gebouwd in de 19e eeuw, maakt dit werk redelijk nieuw. Maar desalniettemin absoluut de moeite waard te bezoeken. In de tuin die om het kasteel ligt, kun je letterlijk uren rondwandelen. Palácio Nacional da Pena is een unieke combinatie van een vrolijke mengelmoes van stijlen, knallende kleuren en een onvergetelijk uitzicht.

portugal-1786785_1920

In Sintra heeft het geld flink gerold

Dat Sintra alleen te betalen was voor de allerrijksten, mag duidelijk zijn. Bezoek bijvoorbeeld Palácio de Monserrate, een flamboyant paleis omgeven door een prachtige botanische tuin. In de bouwstijl van dit paleis zijn Portugese, Arabische en Indiase invloeden terug te zien. Ook tof is het stoere Castelo dos Mouros. Een kasteel uit de 8e eeuw die lange, dikke muren over de berghelling laat slingeren. De kantelen op de muren zijn nog duidelijk te zien en vanaf het kasteel is het uitzicht onbeschrijflijk.

Een andere aanrader is Quinta da Regaleira. Men zegt dat er een raadselachtige sfeer hangt in de tuinen van dit gebouw. Dit kan komen door de excentrieke miljonair die opdracht gaf dit paleis te bouwen. Hij koos voor een spannende tuin met een groot meer, diverse grotten en duizend verschillende soorten bomen. Een echte eye-catcher is de imposante draaitrap naar de waterput.

farm-regaleira-944075_1920

Bezoek het magische Sintra

Met de auto is het slechts een half uurtje rijden vanaf Lissabon. Maar Sintra is ook prima bereikbaar per trein of bus. Heel veel moeite om er te komen, hoef je dus niet te doen. Het plaatsje ligt in natuurpark Serra da Sintra. Het klimaat is er zacht, dit komt door de vele bossen en bergen die het gebied vormen. Ook is het dicht bij zee wat voor koele zomers zorgt. Het hele gebied (319 km2) staat op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. En dat is zeer terecht.

Hierboven zijn slechts enkele voorbeelden gegeven van paleizen die je kunt bezoeken. In het echt zijn er nog tientallen meer. Als je tijd hebt, kun je hier letterlijk dagenlang rondwandelen. Maar pas op…. verdwaal niet in het grote donkere bos.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality