Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Onbezorgd op vakantie? Neem deze tips dan zeker even mee!

Staat er binnenkort een vakantie op de planning? Dan kijk je hier ongetwijfeld al naar uit. Heerlijk, want je kunt even lekker genieten zonder dat je aan alle dagelijkse dingen hoeft te denken. Helaas gebeurt het vaak genoeg dat mensen een stuk minder van hun vakantie genieten dan ze vooraf hopen. Dit komt vaak doordat ze niet goed nadenken voordat ze vertrekken. Hierdoor kun je tijdens jouw vakantie stress ervaren. Zit je hier niet op te wachten? Lees dan zeker even mee! In deze tekst vertellen wij je namelijk hoe je onbezorgd op vakantie gaat.

Maak een lijstje met dingen die je niet moet vergeten

Een lijstje maken lijkt misschien wat ouderwets, maar deze simpele tip kan bijdragen aan een onbezorgd vakantie. Begin ruim voor vertrek met het opstellen van een lijstje. Ga hier even goed voor zitten en schrijf alles op wat er in je opkomt. Leg het lijstje vervolgens op een goed zichtbare plek neer. Hierdoor kun makkelijk wat toevoegen als je iets te binnen schiet. Heb je een partner? Vraag hem/haar dan ook om het lijstje door te lopen en er dingen aan toe te voegen. Bij het inpakken van de bagage pak je het lijstje erbij en streep je weg wat er allemaal al is ingepakt. Op deze manier is de kans een stuk kleiner dat je iets belangrijks vergeet mee te nemen.

Foto via Unsplash

Controleer of je goed verzekerd bent

Veel mensen focussen zich vooral op het maken van een lijstje, maar toch is dit niet het enige wat je moet doen om onbezorgd op vakantie te kunnen. Je doet er namelijk ook goed aan om te controleren of je goed verzekerd bent. Veel mensen denken dat ze tijdens een vakantie goed verzekerd zijn als dit thuis ook zo is, maar helaas is dit een misvatting. Je moet namelijk een speciale vakantie verzekering afsluiten om goed verzekerd te zijn tijdens een vakantie. Zo’n verzekering staat ook wel bekend als reisverzekering. Als je eenmaal per jaar op vakantie gaat, kun je een tijdelijke reisverzekering afsluiten. Je verzekert dan slechts één vakantie. Wil je altijd goed verzekerd zijn tijdens een reis, vakantie of weekendje weg? Sluit dan een doorlopende reisverzekering af.

Foto via Unsplash

Check of je echt goed verzekerd bent!

Heb je al een doorlopende reisverzekering? Ga er dan niet klakkeloos vanuit dat je goed verzekerd bent. Naast de standaarddekking moet je namelijk ook minimaal één aanvullende module kiezen. Als je deze verzekering jaren geleden al hebt afgesloten, past hij mogelijk niet meer bij de huidige situatie. Reden genoeg om goed te controleren hoe je precies verzekerd bent. Zodoende voorkom je dat je tijdens jouw vakantie voor verrassingen komt te staan.

Foto via Unsplash

Geldigheid van je paspoort of ID-kaart

Ga je met het vliegtuig op vakantie? Dan heb je een geldig reisdocument nodig. Binnen Europa heb je voldoende aan een ID-kaart, maar buiten Europa heb je een paspoort nodig. Wij raden je aan om ruim voor vertrek te kijken of jouw reisdocument nog geldig is. Paspoorten en ID-kaarten zijn vaak een behoorlijke tijd geldig, maar het zou zonde zijn als je op de luchthaven ontdekt dat jouw reisdocument verlopen is. Vergeet ook niet om het reisdocument van reisgenoten te checken.

Waar gaat jouw volgende reis naartoe?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Tenuta Antica Cavalleria

Anoniem, 12 oktober 2016

Siciliaanse gastvrijheid

Tijdens onze vakantie in juni waren de eerste dagen bewolkt, iets kouder dan verwacht, daarna was het prachtig weer. De accommodatie heeft een prachtige ligging (hoewel wel langs een doorgaande weg), mooi uitzicht, mooi tussen wijngaarden/fruitbomen. Siciliaanse gastvrijheid. De bestemming heeft veel charme, weinig quality. Kinderbedje was dusdanig laag, dat ons zoontje eruit kon klimmen (in slaapzak!) en dus gevallen is. Geen alternatief beschikbaar. Kwaliteit bedden was erg slecht en met een beetje meer schoonmaken en enkele puntjes op de i (her en der een schroefje etc) valt er heel veel winst te behalen. De ontvangst was Siciliaans hartelijk, werd direct gevraagd of we ook nog iets wilden eten. Aan de andere kant hadden ze nog geen kinderbedje-stoel klaar staan, terwijl het 22 uur was en wij dit wel hadden geserveerd. De accommodatie is goed gelegen tov de Etna en andere dorpjes, typisch Siciliaanse dorpjes in de omgeving en ook toeristische trekpleisters in de buurt. Onze vakantie was een echte Siciliaanse beleving in vele opzichten. Wij zouden deze accommodatie bij anderen aanbevelen

Bezocht Tenuta Antica Cavalleria in juni 2014 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Charme & Quality