Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Naar toscane? Breng een bezoek aan Arezzo!

Grote kans dat je nog nooit eerder gehoord hebt van Arezzo. Deze stad in Toscane is dan ook een stuk minder bekend dan steden als Pisa en Siena. Toch is dit juist een goede reden om een bezoek te brengen aan dit pareltje van Italië. Ga je graag naar plekken waar het niet barst van de toeristen maar waar je volop locals spot? Dan is Arezzo the place to be voor jou! In dit blog vertel ik je over mijn favoriete hotspots.

Piazza Grande

Arezzo - Piazza Grande

Degene die een beetje bekend zijn in Italië weten dat elke stad (of dorp) zijn eigen piazza heeft. Oftewel, een plein dat het  kloppend hart van de stad vormt. Welke stad je ook bezoekt, het piazza mag je echt niet overslaan. Hier zie en proef je het echte Italië. Zelf kan ik plaatsnemen op een bankje of een terras op Piazza Grande en uren staren naar de voorbijgangers. Met je gezicht in het zonnetje genieten van een echt Italiaans ijsje en foto’s maken van de prachtige gebouwen en bezienswaardigheden rondom het plein.

Basilica di San Fransesco

Net zoals in vele Italiaanse steden staan ook in Arezzo vele bouwwerken die stammen uit de Middeleeuwen. Ben je in Arezzo? Dan mag ook een bezoek aan Basilica di San Francesco niet ontbreken! Stap binnen en aanschouw prachtige middeleeuwse muurschilderingen, genaamd fresco’s. Het schilderen van deze fresco’s nam 13 jaar in beslag! Dit moet je gewoon met eigen ogen gezien hebben.

Corso Italia

Arezzo - winkelen

Sluit je dag in Arezzo af in Corso Italia. Struinen door de typische Italiaanse straatjes vol met boetiekjes maar ook winkels van de grotere, bekendere merken. Hiermee is Corso Italia de belangrijkste winkelstraat van Arezzo! Na afloop geniet je van een heerlijke pizza of pasta in één van de gezellige restaurantjes of drink je een drankje in een barretje. Ook deze zijn er namelijk in overvloed in Corso Italia.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality