Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Mijn favoriete Europese stad: Wenen!

Afgelopen voorjaar heb ik samen met mijn vriend een stedentrip naar Wenen gemaakt. Het was een cadeautje voor mijn verjaardag. Hoewel het plan in eerste instantie was om Rome te bezoeken en te genieten van de Italiaanse cultuur, ben ik heel erg blij dat we uiteindelijk voor het Oostenrijkse Wenen hebben gekozen! Het is zeker geen stad waar je in een paar dagen doorheen bent. Wij zijn uiteindelijk zes dagen geweest en ik zou er heel graag nog weer naar terug willen om nog meer te gaan zien.

Must-see’s in Wenen

Bij het horen van de naam van deze stad denk je snel aan klassieke muziek en cultuur. Ik vond het dan ook erg grappig dat wanneer je overdag door de stad wandelde, je overspoeld werd door van die mannetjes in klassieke rode of oranje mantels die kaartjes proberen te verkopen voor een klassiek concert in één van de vele prachtige concertzalen die Wenen rijk is. Dit alles terwijl je al omringd wordt door imposante kathedralen en grote pleinen maakt dat je je in een sprookje waant.

Een van de bezoekjes waar je niet aan voorbij kunt is Paleis Schönbrunn. Het paleis van Sissi, of eigenlijk veel meer van Maria Theresa. Dit vond ik toch wel echt geweldig. We begonnen met een rondleiding door 40 van de kamers van het kasteel. Iedere ruimte deed me weer versteld staan: zo mooi. Elke ruimte heeft duidelijk zijn eigen stijl, waarbij alle details op elkaar zijn afgestemd. Daarnaast hangen overal indrukwekkende schilderijen, het een nog groter en mooier dan het andere. Terwijl je je van kamer naar kamer bevind, leer je tegelijkertijd ook iets over de geschiedenis van het paleis en haar bewoners.

Eenmaal buiten kun je door de immense kasteeltuinen en bossen wandelen. Dit is ook weer geweldig: helemaal boven aan de heuvel heb je ook een prachtig overzicht over het paleis, met de stad op de achtergrond.

Maar Wenen heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Zo zijn wij tijdens die zes dagen ook nog naar het Hundertwasserhaus, de oude bibliotheek en het Albertina museum geweest. Het is heel mooi om te zien hoe zoveel verschillende stijlen een plekje weten te vinden in deze stad.

Reizen door Wenen

Eenmaal in de stad, kun je je op verschillende manieren verplaatsen. Wie wat rondkijkt op het internet komt al gauw uit op twee makkelijke wijzen om je te verplaatsen: met de Hop-on Hop-off bus met de Vienna Pass, of met het openbaar vervoer met de Wiener Karte.

Waar ze je bij de Pas lekker maken met kortingen en gratis entree voor verschillende attracties, is het toch belangrijk om goed de berekening te maken. Om de Hop-on, Hop-off bus echt “goedkoper” te maken moet je namelijk nogal wat uitstapjes maken. Bovendien heb je bij de Wiener Karte ook nog een boekje met kortingen. Wij hebben uiteindelijk voor de Wiener Karte en dus het openbaar vervoer gekozen. Hiermee kom je eigenlijk makkelijk in vrijwel de gehele stad en het was voor ons gewoon goedkoper. Je kan hier maximaal 72 uur op reizen. Wat wij later nog ontdekt hebben, is dat je zo’n 72-uur reiskaart ook bij de ticketautomaat op de perrons kunt kopen, en dan is hij nog weer goedkoper.

Het openbaar vervoer is ook een leuke manier om je dag door te brengen. Gewoon op een willekeurige lijn stappen en die van A tot Z afreizen. Zo zie je nog eens wat! Je kan er dan voor kiezen om op een bepaalde plek wel even uit te stappen om wat leuke vakantiefoto’s te schieten. Zo ontdekten wij een leuk kerkje en een oude kazerne eigenlijk puur toevallig!

Tot slot

Ik kan er nog heel lang over doorvertellen, maar dan wordt het zo’n lang verhaal! Bovendien heeft mijn vriend het allemaal op film vast gelegd: laat je dus vooral inspireren. Ik wil nog even afsluiten met een laatste tip: als je dan toch in Wenen bent, maak gebruik van de like-a-local-app of website. Hiermee ontdek je leuke restaurantjes die nèt buiten het centrum liggen en ook iets minder toeristisch zijn. Op die manier hebben wij bijvoorbeeld Tunnel ontdekt: een restaurant waar je heerlijke Goulash kon eten, maar waar doordeweeks in een aparte zaal ook live muziek werd georganiseerd.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde campings

Charme & Quality