Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Mijn favoriete Europese stad: Madrid

‘¿Cómo estás?’ vraagt een knappe Spaanse ober met een knipoog, die een terras bedient dat uitkijkt op het rustgevende Plaza Mayor, één van de bekendste pleinen van Madrid. Madrid, een stad waar je meteen verliefd op wordt als je er nog geen 24 uur in rondloopt. Haar zonovergoten pleinen waar je verkoelende drankjes kunt drinken op de vele terrasjes. De eettentjes waar je de Spaanse gerechten al van een afstand kunt ruiken. Madrid is perfect om rond te struinen, hier en daar wat te shoppen, om de paar uur een terrasje te pakken en om echt de relaxte sfeer te proeven. Madrid heeft eigenlijk alles: natuur vind je in het Parque del Retiro, cultuur in het Prado Museum, rust op Plaza Mayor en drukte in het nachtleven.

Natuur

Ga je in de zomer naar Madrid, dan kan de temperatuur er flink oplopen. Je kan verkoeling zoeken op een terrasje, maar Parque del Retiro is een heerlijk alternatief. Neem je eigen drankjes en wat te eten mee, een zonnebril en een leesboek en je kunt je hele middag spenderen in het park. Om je heen zie je vooral voetballende kinderen en het is een broedplek voor verliefde stelletjes. De groene bomen in het park geven voldoende schaduw, dus het is ook ideaal om tussen je activiteiten door hier te vertoeven.

Parque Retiro - Madrid

Cultuur

Na een relaxte stop in Parque del Retiro, kun je het beroemde Prado Museum bezoeken. In dit museum vind je vooral de beroemde schilderkunst. Op weg naar alle bezienswaardigheden verveel je je nooit, want Madrid heeft prachtige architectuur. Een voorbeeld hiervan is het indrukwekkende Palacio Real, het koninklijke paleis. Van buiten is het al een genot voor je ogen, maar van binnen is het ook prachtig.

Rust

De rust vind je op de vele pleinen van Madrid. Die zijn niet alleen razend populair, maar je vindt er ook historisch erfgoed. Het bekendste plein is Plaza Mayor, een rechthoekig plein, omringd door woonhuizen. Onder de woonhuizen zijn er galerijen met winkeltjes en barretjes. Op een lekkere zomerdag is het heerlijk om op het terras te zitten en de mensen om je heen te bekijken. Vlakbij Plaza Mayor ligt een drukker en centraler plein: Puerta del Sol. Vertaald vanuit het Spaans betekent het poort van de zon. Ergens op het plein ligt een tegel (succes met zoeken) met een zonnetje, het zogenaamde nulpunt. Vanaf dit punt worden afstanden naar andere plaatsen in Spanje gemeten.

Plaza_Mayor_de_Madrid_02

Nachtleven

Naast de culturele bezienswaardigheden en de rust die er te vinden is, heeft Madrid een bruisend nachtleven. In clubs mogen vrouwen meestal gratis naar binnen en moeten mannen entree betalen. De sfeer in clubs en kroegen is gemoedelijk en nodigt zeker uit voor meer. Wil je een fantastisch en adembenemend uitzicht over de stad, bezoek dan de Tartan Roof Top Bar. Dit is een lounge waar je onder het genot van een drankje de schoonheid van Madrid by night kan bewonderen.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality