Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Mijn favoriete Europese stad: Granada

Kiezen is én blijft moeilijk, zeker als het gaat om favoriete steden. Want eigenlijk zijn er zoveel steden om verliefd op te worden. Vandaag heb ik gekozen voor Granada als favoriete Europese stad. Een Anadalusische stad die omgeven wordt door de mooie natuur van de Sierra Nevada en een stad waar je geniet van heerlijke Spaanse zonnestralen op je huid. Granada heeft mij meegenomen in een Andalusisch sprookje.

Een schat aan historie

In het zuiden van Spanje waan je je voor even in de Moorse wereld van eeuwen geleden. In het eerste jaar van de studie Toerisme had ik de opdracht gekregen een rondleiding in het wereldberoemde Alhambra voor te bereiden voor mijn medestudenten. Ik had helemaal uitgepluist welke verhalen deze diamant van Granada te vertellen heeft. Via een steile weg bereik je, wandelend door de verschillende poorten, het Alhambra op een hoogte van 200 meter boven de stad. Vele mozaïeken, Moorse bouwstijlen, gouden details en schitterende paleistuinen namen mij mee in een sprookje. En het uitzicht is prachtig! Niet zo gek dat het Alhambra een van de zeven wereldwonderen is.

Tip: maak een hele dag vrij om door de paleizen en de tuinen te dwalen, want je bent niet de enige die in dit historisch sprookje wil duiken.

alhambra 2 - Granadaalhambra 1 - Granada

Een medina met charme

Het Albaicin ligt op een heuvel aan de overzijde van het Alhambra. Slenter door de steile en smalle straatjes, langs de witte huisjes met geurende tuinen en tal van Moorse bezienswaardigheden. Het Koninklijke Kanselarij, de Iglesia de Santa Ana en het Arabische badhuis zijn allen meer dan een bezoek waard. Als ik op reis ga, gaat mijn camera natuurlijk met mij mee. Een perfecte plek voor een foto? Dat is El Mirador de San Nicolás! Dit uitzichtpunt geeft je zicht over het Alhambra met de Sierra Nevada op de achtergrond, terwijl je vanaf het Alhambra een prachtig uitzicht hebt over de witte huisjes van de wijk Albaicin. Ik ben een echte liefhebber van kleine vaasjes, sieraden en sjaals. Happy me: in het Albaicin vind je een straat met typische Arabische boetiekjes waar je ongetwijfeld souvenirtjes scoort!

Tip: Vertrek in de avond naar het uitzichtpunt El Mirador de San Nicolás, want bij zonsondergang kleurt het Alhambra in warme kleuren.

albaicin 2 - Granadaalbaicin 1 - Granada

Alle liefde voor de Spaanse cultuur

Granada is een stad van de typische Flamenco, lekkere Spaanse tapas en ijskoude sangria. In de avond gaan de locals graag op pad en heerst er een gemoedelijke sfeer op straat. Op iedere hoek vind je wel een restaurant of barretje waar je met open armen ontvangen wordt. Zoals ze in Spanje zeggen ‘A vivir que son dos días!’ – Leef elke dag alsof het je laatste is!

Tip: Stap op de restaurantjes en barretjes af waar veel locals te vinden zijn. Als de locals hier blij worden, word jij dat sowieso ook!

Granada, tot snel!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality